Lugeja kiri: Kaarma naiste “tiigrihüpe”

Kui üks traditsioon on loodud ning sel on hea hingamine ja kui seeläbi on osasaajatel ilusam elu, siis laskem sel kesta! Selline sõnum jäi kõlama Kaarma valla külaseltside tegusate naiste järjekordsel kohtumisel läinud pühapäeval Kaarma spordimajas.

Üheskoos tähistati idamaade kalendri järgset uue aasta algust. Seekord juba 15. korda! Valentinipäeva sõbrateema lisas sündmusele rõõmsaid värve. Maja perenaine Virve Maripuu koos abilistega oli toa uhkeks sättinud ja lauad külaliste jaoks kaunilt katnud.

Kohal olid kaugemalt ja lähemalt tulnud esindajad Hakjala külaseltsist, Eikla naisseltsist, Randvere külaseltsist Kadakane, Kaarma külaseltsist, MTÜ-st Medel ja Laadjala küla arendamise seltsist. Korraldajaks Kaarma maanaiste selts, kelle esindaja Aime Tõnsau tulijaile tere ütles ja 15-aastase traditsiooni ajalugu meenutas. Vallavalitsuse soojad soovid andis üle valla haridus- ja kultuurinõunik Rein Orn.

Eriti sõbraliku laulukavaga soojendas kõigi südameid Nasva naisansambel Sireenid nakatavalt energilise Malle Veske juhendamisel. Õpetaja Elina Trave oli koostanud alanud tiigriaasta positiivse horoskoobi, mida ta tutvustas ja mis kõigis rõõmsat elevust tekitas. Kaarma raamatukogu juhataja Lembi Mets oli eelnevalt läbi töötanud tuhandete küsimustega mälumänguraamatud ning valinud välja 12 küsimust.

Laudkondade vahel toimus tõeline “Naapurivisa”! Võitjaau kuulus küll Sireenidele, kuid mälu teritamine ja uue teada saamine pakkus vaimuvärskendust kõigile. Ühises energiaringis tantsiti Kihnu Virve perekonnavalssi. Eilsed tegemised ja homsed plaanid arutati läbi üheskoos ja igas laudkonnas eraldi. Mõtte ja tundega, et hea kestaks, et rõõm ei kaoks, mindi koduteele.

Tiiu Villsaar

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)