Kuhu minna

Kolmapäev, 17. veebruar

KINO
Divas kl 18.40 ja kl 20.50 Neljanda astme kontakt. Põnevusfilm. Pilet 50.–
Kuressaare noorte huvikeskuses kl 18 film teemal “Hiina mänguasjatehaste hirmuäratavast tõelisusest – ebainimlikud töötingimused”. Tasuta filmi- ja vestlusõhtu.

TEATER
Orissaare kultuurimajas kl 19 Vares. Lavastaja Raivo Trass. Kuressaare Linnateater. Osades Aime Käen, Rauno Kaibiainen, Indrek Apinis, Aili Salong, Piret Rauk, Hannes Prikk ja Mati Talvistu. Pääse 100.– / 150.–.

Neljapäev, 18. veebruar

KINO
Divas kl 19.50 Neljanda astme kontakt. Viimane seanss. Pilet 50.–

TEATER
Kuressaare Linnateatris kl 19 Vares. Lavastaja Raivo Trass. Pilet 150.– / 100.–.

ÜRITUS
Saaremaa Puuetega Inimeste Kojas Kuressaares Pikk 39 kl 18 sõbrapäeva kohviõhtu. Külaline Andres Hanso. Info tel 45 55 697.

TANTS
Divas DJ K. Lillimägi. Sissepääs tasuta.
Kapteni kõrtsis karaokeklubi.
Club Privilege’is Kuressaare ametikool esitleb: sõbrapäeva noortepidu. Sissepääs alates 16. eluaastast. Ülla-tusesinejad. Pilet 25.–.

SPORT
Kuressaare spordikeskuses kl 19.30 maakonna võrkpalli meistrivõistlused: Kaarma vs. Vanalinna KSK.
Karujärve terviseradadel kl 10.30 koolinoorte meistrivõistlused suusatamises.


Näitus

Vello Õnnise meremaalid Saaremaa kunstistuudios

Saaremaa kunstistuudio galeriis on avatud manalateele läinud kunstiklubiliikme, harrastuskunstnik Vello Õnnise mälestusnäitus.
“Vello Õnnis oli kirglik meremaalija, kes armastas õlivärve. Algul proovis muidugi akvarelli ja muud, aga truuks jäi siiski õlile,” ütles näituse kuraator Vaike Kivilo, lisades, et Vello põhiteema oli meri, kuna ta oli elukutselt meremees. Maalima hakkas ta siis, kui ei saanud enam haiguse tõttu merel käia.

Vello Õnnise (28. jaanuar 1938 – 18. jaanuar 2010) piltide juures lummab näituse kuraatori sõnul see, et neis kõikides on valgust ja sügavust. “Ta kasutas väga hästi rohelist, sinist ja punast värvi,” lausus Vaike Kivilo, kelle sõnul on Vello jõudnud kunstiklubi liikmena kõige kaugemale. “Kunagi 1980-ndatel aastatel organiseeriti üleliiduline naivistide näitus. Vello ei ole puhas naivist, ta on realistlik naivist. Esialgu oli näitus Vilniuses, sealt valiti töid Moskvasse ja seal sai ta III koha!” meenutas Vaike Kivilo, kes ise Õnnisega tol ajal ka kultuuriministeeriumis kaasas käis tunnustust kätte saamas.

Möödunud reedel toimunud mälestusõhtu avas Birgit Ehrenberg mereteemalise luuletusega ning mälestusi pajatasid Harry Õnnise lesk Helve Õnnis, Lätis tema näitust koordineerinud Raul Salumäe ja Õnnisega Saare Kaluris koos töötanud Ülo Roos. Muusikalise osa eest kandis hoolt Brigitta Virves.

Mälestusnäitusel on väljas 16 pilti, põhiliselt meremaalid ja Saaremaa maastikud. Möödunud aasta maikuus toimus Vello Õnnise maalinäitus Ainaži meremuuseumis Lätis ja ka Tallinnas. Mälestusnäitus on kunstistuudio galeriis avatud kuu aega.

Ivika Laanet

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)