Peksuohvri prügikasti toppinud mees vaidlustas kohtuotsuse (2)

Mullu suvel Kuressaare turuplatsil teise mehe läbi peksnud ja seejärel prügikasti toppinud mees ei olnud nõus talle Kuressaare kohtumajas mõistetud karistusega ja kaebas otsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse.

4. detsembril mõisteti Kuressaare kohtumajas varem jõhkra röövi eest kaheksaks aastaks vangi mõistetud ja sealt mullu tingimisi vabanenud Renold Pihlakale (30), kes on vahi all 12. juulist, peksmise eest kahe aasta pikkune vangistus, millele lisandus varem kandmata karistuseosa. Kui kohtuotsus jõustub, tuleks mehel trellide taga veeta neli ja pool aastat.
“Kaebame edasi, võta advokaadiga ühendust,” jagas kohtualune otsuse langetamise päeval oma lähikondlastele juhtnööre edasise käitumise asjus.

Peale Renoldi mõisteti Kuressaare kohtumajas samal päeval reaalselt vangi ka varem kriminaalkorras karistatud ja peksmise ajal eelmisest karistusest tingimisi vabastatud olnud Erki (20). Temale mõisteti aastapikkune vangistus, mis tähendab, et koos eelmise karistusega võetakse noorelt mehelt vabadus üheks aastaks ja üheksaks kuuks.
Kolmandale peksjale Hansule (34), kes on varem karistamata, mõisteti üheksa kuud vangistust tingimisi 18-kuulise katseajaga.

Süüdistuse järgi peksid Renold, Hans ja Erki 12. juuli öösel Kuressaare turuplatsil jõhkralt läbi 1976. aastal sündinud mehe ja toppisid ta seejärel prügikasti. Renold oli eelnevalt varastanud ka kannatanu taskus olnud sularaha.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 86 korda, sh täna 1)