Maavalitsus loksutab maakonna bussigraafiku paika (7)

Järgmisest esmaspäevast kolmel maakonnaliinil pisut nihkuv bussigraafik võimaldab Saare maavalitsuse kinnitusel inimestel hommikul õigeks ajaks tööle ja kooli jõuda.

Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna nõuniku Taavi Kurisoo sõnul otsustati bussigraafikut muuta Kihelkonna vallavalitsuse taotluse põhjal.
Seega taastatakse Kärla vallavalitsuse nõusolekul 15. veebruarist liinidel 2309 ja 2310 varem kehtinud sõiduplaanid.

Lisaks muutub liini 2202 Kuressaare–Viidu–Lümanda väljumine Kuressaarest 10 minutit varasemaks ja marsruudile lisandub läbisõit Kärla alevikust. “Muudatus, mis tehti bussigraafikus alates 15. jaanuarist, muutes liinid 40 minutit varasemaks, ei olnud vastuvõetav Kihelkonna valla elanikele, kuna Kihelkonnalt ja Pidulast Kärla kooli sõitvad õpilased jõudsid Kärlale 55 minutit enne tundide algust,” põhjendas Kurisoo.

Varem kehtinud sõiduplaanide taastamine võimaldab aga Kihelkonnalt ja Pidulast Kärla kooli sõitvatel õpilastel kooli jõuda õigeaegselt.
Liinide graafikud on nõuniku sõnul seotud maapiirkonda jäävatesse asutustesse tööle ja kooli sõitjatega ning praeguse kehtiva graafikuga on võimalus mainitud piirkonnast Kuressaarde kooli jõuda bussiliiniga nr 2201, mis jõuab Kuressaarde kell 7.20, või liiniga 2310, mis jõuab linna kell 8.40.

“Varem kehtinud sõiduplaanide taastamine ei ole hooajaline muudatus ja peaks seega pikemalt kehtima jääma,” kinnitas maavalitsuse nõunik.
Kurisoo lisas, et veebruari kolmandal nädalal toimuvad maavalitsuse, vallajuhtide ja bussifirmade esindajate kohtumised, kus arutatakse kõiki laekunud ettepanekuid praeguste bussiliinide ja -graafikute muutmiseks, et need vastaksid paremini inimeste sõiduvajadustele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)