Juhtkiri: Lahendused võivad lihtsad olla (1)

Juhtkiri: Lahendused võivad lihtsad olla

 

1. juulist läheb kogu Eesti üle digitelevisioonile. Sellest on räägitud küll palju, aga kindlasti leidub hulka neid kodanikke, kes teleri tummaks ja pimedaks jäämise järel püüavad seda parandusse sokutada. Elu on näidanud, et alati leidub inimesi, kes mingist pikalt ette hoiatatud muudatusest mitte kunagi midagi kuulnud pole.

Samas on kaua räägitud ka sellest, et Sõrve kant on selline, kuhu kaasaegsed levid kohale ei jõua. Algul ei levinud mobiilside, edasi tulid signaalid, et digitelevisiooni sõrulased näha ei saagi. Kui ei levi, siis ei levi ja oledki ilma. Mis elu see tänapäeval aga on, kui telekatki vaadata ei saa.

Nüüd selgub, et pole sellel Sõrve levil häda midagi, puudu on vaid teadmine, et kui antenni püsti väänad, jõuab pilt kohale. Loomulikult nendele, kellel teleri kõrval ka digiboks olemas. Miks seda teavet inimestele aga seni jagatud pole, ei oska meie öelda. Meil jääb üle vaid tõdeda, et mõnikord on keerulisena tunduvad lahendused hoopis lihtsamad, kui seda arvata oskasime.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)