Uisu emapuu päeva korraldajad Väinamere uisuühingust tänavad (2)

Uisumehed Väinamere uisuühingust saatsid Oma Saarele kirja tänamaks emapuu päevaga ühinenud saarerahvast ja sõpru teispool merd pühendumuse ja abi eest.

“Laupäeval langes vanarahva kombe järgi lepitatud tammepuu kõvatuule peale ja pühkis metsast lumetolmu. Seda päeva on oodatud Muhu saarel 1910-ndast aastast. Puu on seest ilus ja tihe. Kiriku eestpalvustel jääb uisu emapuu kaitseingli valvsa pilgu alla.

Suured tänud, et jäite meiega ka täiskuu ajaks pidu pidama. Vanatoa talu oli tulvil rahva hõiskeid hommikutundideni. Külasema seltsi tantsud ja Meelis Mereääre lõõtsamäng kaiguvad endiselt õue peal. Rahva laul oli kena kui kandlekeel. Suured kiitused väsimatutele meestele Kihnu Poistest, Untsakatest ja Väikeste Lõõtspillide Ühingust.

Lubame, et hõberahad, mille tõid Martin Kivisoo ja Hiiu purjelaeva selts, on kindlas kohas ootamas laevaehituse järgmisi etappe. Need mündid tõmbavad koos uisuga ajaloovetesse uued triibud. Jääge meiega!” seisab OS-ile saadetud e-kirjas.
Uisumeeste kavatsustest ja tegemistest annab põhjaliku ülevaate www.uisk.ee .

Leho Vool

Oma Saar avaldab uisu emapuu päevast pilte laupäevases lehenumbris rubriigis Klõps.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)