Saare noored moeloojad koolinoorte moevõistlusel

41 kavandi hulgast valiti Eesti koolinoorte moeshow MoeP.A.R.K 2010 kaheksateistkümne finalisti hulka ka kuue saarlase tööd.

Vanema vanuserühma finalistide Merilin Heinsoo (Kuressaare gümnaasium), Teele Koeli (Saaremaa ühisgümnaasium), Kristin Liiase (KG), Riine Randeri (SÜG), Kai Kreose (KG) ja Kristiina Purgaga (KG) liitub ainsa noormehena Kuressaare ametikooli kokanduseriala õpilane Taavi Turk.

Taavi, kes on küll osalenud erinevatel moekonkurssidel, kuid MoeP.A.R.K-ile jõuab esmakordselt, ütles Oma Saarele, et osaleb konkursil kollektsiooniga “Samovar”, mis kätkeb endas värvikat segu pillavast tsaariaegsest õhustikust, luksuslikest kangastest ja kergelt ülemeeliku alatooniga lõigetest, mida on täiendatud metallist detailide ja n-ö ülevõlli-aksessuaaridega.

“Kollektsiooni idee on taaselustada tsaariaegsete teepidude glamuuri ja ülikülluslikkust tänapäevases vormis ja tutvustada radikaalseid lahendusi nii meeste- kui ka naistemoes,” rääkis Taavi, lisades, et kelmikas alatoon on sisse toodud kontrastiks ning ka selleks, et murda vanamoeliste rõivaste konservatiivsust ja tuua välja nende nooruslik ja metsik pool.

Samuti on kollektsioon vürtsitatud ebakonventsionaalsete lahendustega. Materjalidest on kasutatud tafti, trikotaaži, nahka ja metalli.
Kollektsioonide esitlus toimub Paide kultuurikeskuses 20. märtsil. Esitletavad moekollektsioonid pakuvad fantaasiarikkaid lahendusi, kasutatud on kõikvõimalikke materjale alates ajalehtedest ja lõpetades toiduainetega.

Kavandite seas domineerib rock’n’roll’i teema ja veidi maskuliinsemad lahendused. Mitu kollektsiooni demonstreerib materjalide taaskasutuse võimalusi. Tähelepanuväärne on, et esimest korda on lavale oodata mitut meestekollektsiooni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)