Politsei jagab taas teavet

Alates eilsest edastab politsei- ja piirivalveameti (PPA) iga prefektuur oma regiooni info kohalikele ajalehtedele eraldi, täpselt nii nagu tehti seda ka eelmisel aastal.

“Samuti võtame ööpäevainfo ühtse kirjana kokku, et tagada terviklik ülevaade riigis toimuvast,” teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht, lisades, et terviklik ülevaade toimunust avaldatakse ka nende veebiküljel.

Aasta alguses ei saanud Eesti maakonnalehed lugejatele krimiuudiseid enam edastada senises mahus, sest vastloodud PPA asendas igahommikuse piirkondliku politseiinfo üle-eestilise infoga ning maakonniti juhtumeid enam välja ei toodud.
Selle peale tõstsid Eesti maakonnalehed protesti, sest selline selekteerimine ei taganud maakonnalehtede normaalset tööd, kuna infot jagati vaid raskemate kuritegude kohta, mis enamasti toimusid Tallinnas.

“Olulisima etteheitena uuele töökorraldusele jäi kõlama see, et info keskse edastamise tõttu kaob ära regioonitunnetus ning mõni kohalikus kontekstis oluline sündmus jääb välja,” tõi Tammeleht välja, milliste tulemusteni vestluste käigus jõuti, lisades, et seda muret mõistetakse väga hästi ja seetõttu edastab alates eilsest iga prefektuur oma regiooni info kohalikele lehtedele eraldi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)