Kuressaare metsseajahi kogemus paelub teisigi linnu (2)

Veebruari algusega ühele poole saanud ajutine jahihooaeg Roomassaares osutus sedavõrd õnnestunuks, et selle korraldusliku poole vastu on Kuressaare heakorra järelevalvespetsialisti Heino Vipi sõnul huvi tundnud näiteks Pärnu ja Võru.

Ilmselt võibki siin läbi proovitust edaspidi kasu olla teistelgi Eesti linnadel. “Kokkuvõttes tähendab see seda, et lahenduse leidmine on ikka meie endi kätes,” märkis Vipp.
Vipi hinnangul oli linna haldusterritooriumil ja selle lähiümbruses end sisse seadnud ulukite arvu reguleerimine edukas võib-olla just seetõttu, et ei tormatud tegema rutakaid otsuseid, aga ei hakatud asja ka edasi lükkama.
Eraldi tänu on Vipi sõnul ära teeninud kõik ligi 30 jahimeest, politsei ja turvamehed, kes oma vabast tahtest linnale appi tulid.

“Kui ulukid põhjustavad linna haldusterritooriumil uusi kahjustusi, kordame aktsiooni,” kinnitas ta. Lisaks tänuväärt kogemuse võrra rikkamaks saamisele on nüüd Vipi kinnitusel linnaisadele ka selge, kuidas kiirreageerimist nõudva probleemi tekkides lühikese ajaga hästi toimiv meeskond kokku saada.

Pisut üle kuu Roomassaares kehtinud metssigade arvukuse piiramise loa ajal tehti kaks ühisaktsiooni ja kütiti ühtekokku üheksa siga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)