Kuuldus seagrippi surnud saarlasest ei vasta tõele (15)

Eilse ajalehe Meie Maa lugu sellest, et Saaremaal suri esimene inimene seagrippi, ei vasta tõele.

“Me ei tea, kust ajakirjanik sellised andmed võttis,” imestas terviseameti Saaremaa esinduse spetsialist Inge Balin. “Esmaspäeva hommikul teatati meile keskusest, et Saare maakonnas ei ole registreeritud mitte ühtegi seagripi juhtumit.”
Ka terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri kinnitas Oma Saarele, et alates 1. jaanuarist ei ole mitte ühelgi üle 70-aastasel naisel Saare maakonnast avastatud gripi A(H1N1) ehk seagripi viirust, ka lahangute tulemusel mitte. “Ei oska küll öelda, kust selline info pärit on.”

Orissaare kiirabitöötaja Ingrid Holm, kelle kadunud õest antud juhul jutt, teadis aga küll. Selgus, et ajakirjanik, ennast tutvustamata, sattus rääkima juhusliku inimesega, kes oli parasjagu kadunukese korteris ahju kütmas.
“See oli lihtsalt üks külamees. Tema arvas, et temaga räägib mõni oma pere liige või vähemasti hea tuttav. Nii ta siis rääkis, mis külapeal räägitakse.”

Meedikuna Holm teab, et kui külas on kellelgi kõrge palavik, siis arvatakse tal olevat ilmtingimata kopsupõletik, ja kui tegu surmaga, siis mis tal muud olla sai kui seagripp.
Ingrid Holm avaldas arvamust, et ajakirjanik jättis seekord kodutöö tegemata. “Kadunukese poeg töötab Mustamäe haiglas neurokirurgina, sealsamas haiglas oli kaua aega ravil ka kadunuke, mina olen meedik… Meie käest oleks ju võinud enne ikka küsida, kui jutt lehte läks. Ma olen sellest nii solvunud, et mu sisikond praegu veel väriseb. Inimene pole veel maetudki ja nüüd tema kohta selline kuulujutt!”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)