Sõrulaste tragöödiast Teises ilmasõjas

Sõrulaste tragöödiast Teises ilmasõjas

Foto: Erakogu

Selle nädala kolmapäeval tähistas maailm 65 aasta möödumist päevast, mil pealetungiv Punaarmee vabastas Natsi-Saksamaa suurima ja tõenäoliselt kõige kurikuulsama surmalaagri Auschwitz-Birkenau (poola k Oświęcim-Brzezinka).

Täna tähistatakse seda päeva holokausti ohvrite rahvusvahelise mälestuspäevana (Eestis: holokausti ja teiste inimsusevastaste kuritegude ohvrite mälestuspäev). Tänases Oma Saares ilmunud loo autoriks on Eesti natsismiohvrite ühingu juhatuse esimees HERBERT GAILAN (fotol), kes on kõnealuse mälestuspäeva sidunud sõrulaste tragöödiaga II maailmasõjas. Toimetaja on loo lõppu lisanud mõned selgitavad kommentaarid.

Loe edasi Oma Saare lehest.

Telli Oma Saar siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)