Tänak kihutab Soomes WRC autol (3)

Soomes toimuval Artic Lap-land rallil üllatuslikult meeskonnakaaslase Georg Grossi asemel WRC auto roolis rajale startinud Ott Tänak hoidis eile õhtul pärast kolmandat katset viiendat kohta.

Katsetel kolmanda, teise ja 18. koha saanud Tänaku kaotus liidrile on 32,1 sekundit. Ford Focus WRC-l sõitva Tänaku tuntuim konkurent, endine F1 sõitja Kimi Räikkönen kihutas teisel katsel vastu puud ja esialgu katkestas.
Tänaku tiimi juht Markko Märtin ütles, et Grossi vahetamine Tänaku vastu tehti eelolevat Rootsi MM rallit silmas pidades, kus Tänak starti asub. Soome läks Tänak kaasa esialgu Grossi mehaanikuna, kuid siiski startis koos Grossi kaardilugeja Kristo Kraagiga.

Märtin kinnitas, et esimest korda WRC autos sõitva Tänaku puhul on esmatähtis kogemuste hankimine. Ta avaldas lootust, et kui esimene päev kulub Tänakul autoga harjumiseks, siis teisel päeval vajutab ta gaasi juba tugevamalt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)