Pihtla kool saab sügisel 4. klassi (3)

Pihtla vallavolikogu otsustas eile üksmeelselt avada Pihtla lasteaed-algkoolis uuest õppeaastast 4. kooliklass.

Vallavanem Jüri Saar tõdes, et ettepanek on leidnud väga positiivset vastukaja ja saanud suurt toetust. “Praktiliselt kõik inimesed, kellega on sel teemal räägitud, on sellega nõus olnud,” märkis Saar.
Lastevanemate ettepanekut on arutatud nii hoolekogus, vallavalitsuses kui ka volikogu komisjonides.

“Meie õnneks see väga kulukaks ei lähe, see maksab meile ühe kooliõpetaja palga ning ei koorma ka palju valla eelarvet,” ütles vallavanem Jüri Saar, lisades, et ka Vättalt on lubatud siis Pihtla lasteaeda lapsi tooma hakata, kui kooliosas neljas klass avatakse.

Kui rääkida õppetöö kvaliteedist, siis on Saare sõnul vahe, kas õpetada kolme klassi ühes klassiruumis või kahte kahes. “Sellega me väärtustame oma valla kooli,” oli vallajuht kindel. Ka volikogu esimees Tõnu Hütt kiitis ettevõtmist, eriti sel taustal, et nii mõnelgi pool on väikeste koolide saatus küsimärgi all.

Vallavolikogu hariduskomisjoni esimees Tiit Kaasik tõi volikogu ette ka valla teise otsa haridusteema, nimelt Kaali-Kõljala piirkonna lasteaia probleemi.
Volikogu nõustus hariduskomisjoni ettepanekuga, et vallavalitsusel tuleb 1. juuniks koostada analüüs, kas ja kuidas oleks võimalik Kõljala praegune lastehoid tuua üle Kaali kooli ja kujundada sellest kool-lasteaed.

Praegu käib Kaasiku sõnul Kõljala-Kaali piirkonnast 10 last Pihtla lasteaias, 10 Kõljala lastehoius ja 10 on päris kodused. Juhul kui vallavalitsuse analüüs soosib Kaali koolimajja lasteaia loomist, võiks mudilased koolimajja tuua 2011.–2012. õppeaastast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)