Maanteeameti peadirektor lubas Muhu teedele mustkatet (4)

Ettevalmistatavas riigi teehoiukavas ja 2010. aasta eelarves on Muhu saare Soonda–Hellamaa lõigule planeeritud ca 700 meetri pikkuselt tolmuvaba kate.

Maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu ütles Oma Saarele, et samuti oli riigikogu liikme Imre Sooääre ja maanteeameti peadirektori Tamur Tsäkko kohtumisel jutuks, et Muhu vallavalitsus taotleb Koguva karjäärile kaevandamisluba ja kui see õnnestub, saab Muhus asuvate riigiteedega kiiresti midagi kapitaalsemat ette võtta.

Sooäär ise märkis vallalehes Muhulane, et käis maanteeametis läbirääkimistel koos endise vallavanema Peeter Laumiga novembri lõpus. “Teatavasti ei ole maanteeameti eelmine hiidlasest juht Riho Sõrmus Muhumaa teede osas kuigi toetav olnud ja otsustas Muhu saare asemel hoopis terve Ruhnu saare ära asfalteerida,” märkis Sooäär, kelle sõnul oli Tamur Tsäkkoga kohtumise eesmärgiks Muhu riiklike maanteede mustkatte alla viimine.

Sooääre sõnul lubas Tsäkko teehoiukavasse panna ka Hellamaa–Nõmmküla lõigu mustkatte alla viimise ja Mäla küla juures, kus kevadeti vesi üle tee käib, teetammi tõstmise. Liiva–Pädaste lõik esialgu mustkatte alla ei lähe, aga suvel tehakse tolmutõrjet.

Lisaks lubas Tsäkko maanteeameti eelarvest rahastada Liiva–Piiri jalgrattateed, kui vald on nõus seal oma kulul tänavavalgustuse paigaldama. Allan Kasesalu sõnul eeldab kergliiklustee ehitamine koostööd vallaga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)