Ühisprojekt toob põlisparkidesse uue hingamise

Soome ajaleht Turun Sanomat avaldas 17. jaanuaril loo Soome ja Eesti ühisest ajalooliste parkide arendusprojektist, mille eesmärgiks on kaardistada parkide hetkeolukord ja kavandada neile pikaajalised hoolduskavad. Projekti tutvustav näitus on kuu lõpuni avatud Turu ülikooli Ruissalo botaanikaaias.

Ajalehe andmeil on projekti eesmärgiks arendada Varsinais-Soome, Häme ning Tartu, Saare ja Jõgeva maakonna parke. “Piiriülene regionaalkoostöö lisab projektitööle sünergiat ja aitab säilitada ajalooliste parkide mõnesaja-aastased väärtused ka tulevastele põlvkondadele,” märgib projektijuht Antti Karlin Turu ülikoolist.

Soome ja Eesti huvitavamatest parkidest on kavas kokku panna marsruut, mis saab tulevikus loodetavasti kogu Läänemere regiooni ajalooliste parkide keti osaks.
Saaremaa-poolsed projektipartnerid on Sihtasutus Ülikoolide Keskus Saaremaal, Kuressaare linnavalitsus ja Pidula mõis. Kokku on Soomes partnereid seitse ja Eestis kaheksa.
Projekti eelarve on 1,3 miljonit eurot, millest eurorahadest tuleb 1,01 miljonit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)