Saarlaste pensioni hakatakse arvutama Tartus

1. veebruarist muutub sotsiaalkindlustusameti osakondade ja piirkondlike pensioniametite struktuur ja teenistujate koosseis. Kui siiani kuulus Saaremaa Pärnu pensioniameti piirkonda, siis uuest kuust on saarlased arvatud Lõuna pensioniameti struktuuri.

“Elanike teenindamises muutusi ei toimu, kõik senised bürood jäävad tööle ja bürood senistesse paikadesse,” kinnitas sotsiaalkindlustusameti avalike suhete juht Elve Tonts Oma Saarele.
Ainus muudatus, mis saar-lase jaoks tuleb, on see, et kui ta seni kirjutas avalduse või sai otsuse Pärnu pensioniametist, siis nüüd tuleb paberile kirjutada Lõuna pensioniamet, mille kontor asub Tartus.

Senise nelja piirkondliku pensioniameti asemel moodustatakse kaks piirkondlikku pensioniametit: Põhja pensioniamet ja Lõuna pensioniamet. Põhja pensioniamet hõlmab senise Tallinna pensioniameti ja senise Virumaa pensioniameti piirkonna ning teenindab Tallinna, Harju-, Rapla-, Järva-, Ida-Viru- ja Lääne-Virumaa elanikke. Lõuna pensioniamet hõlmab senise Tartu pensioniameti ja senise Pärnu pensioniameti piirkonna ning teenindab Jõgeva-, Põlva-, Tartu-, Valga-, Viljandi-, Võru-, Hiiu-, Lääne-, Pärnu- ja Saaremaa elanikke.

Sotsiaalkindlustusameti struktuuri ja koosseisu muutmine on seotud ümberkorraldustega töö juhtimisel ja rahaliste vahendite säästlikumal kasutamisel. Samuti väheneb ameti struktuuriüksuste arv.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)