“Meretagune asi” kutsub osa saama Aadu Hindi loomingust

Festival “Meretagune asi” keskendub tänavu kirjanik Aadu Hindile, kelle sünnist möödus jaanuari alguses sada aastat.

27. veebruaril Kihelkonna rahvamajas toimuv ühepäevane festival on tänavu veidi teistsugune kui eelmisel aastal. “Seekord ei ole nii palju etendusi kui esimesel festivalil. Keskendume rohkem Aadu Hindi kui isiksuse tutvustamisele,” ütles festivali kunstiline juht Lea Kuldsepp.
Kell 12.30 väljub Kuressaare Linnateatri juurest Kihelkonnale buss. Kl 13 toimub Kihelkonna kalmistul mälestushetk ja sealt suundutakse edasi rahvamajja, kus kell 14 algavad ettekanded. Põhiettekande teeb Toomas Haug, kes on aastaid tegelenud Aadu Hindi elu ja loomingu uurimisega.

Festivalile oodatakse ka kirjaniku leske Elve Hinti. Kauaaegne hinnatud eesti keele õpetaja Ester Kuusik on lubanud tuua õpilaste kirjanditest välja mõtteid, mismoodi on õpilased Hindi loomingut mõistnud. Kui eelmisel aastal avas festivali film vendadest Tuulikutest, siis sel aastal teeb seda Eve Esteri ja Tõnu Aru 30-minutiline film Aadu Hindist.
Saaremaa Rahvateatri näitlejad ja rahvateatri stuudio esitavad katkendeid Aadu Hindi loomingust. Urve Vakker on lubanud üles seada näituse kirjaniku loomingust.

Orissaare näitering etendab lavastaja Ellen Teemuse eestvedamisel Aadu Hindi näidendit “Rummu Jüri Kihnu Jõnni Manni peal”. Samuti tutvustatakse publikule Aadu Hindi seni veel avaldamata kirjavahetust, mis on hoiul Kihelkonna kooli õpetaja Kai Kallase juures.
Kogu festivali projekt hõlmab viit aastat. Esimene aasta kuulus kirjanikest kaksikvendadele Jüri ja Ülo Tuulikule, aasta 2011 pühendatakse August Mälgule, 2012 Juhan Smuulile ja 2013 Albert ja Lembit Uustulndile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)