Kiire pööruga, sage sammuga – ainult Saaremaal (4)

Kiire pööruga, sage sammuga – ainult Saaremaal

Foto: Aare Laine

Reede õhtul kell kuus avab Eesti Fotofestival Kuressaares Ülikoolide keskuses (Pargi 5A) omanäolised talifotomängud “Kiire pööruga, sage sammuga!” Kahepäevastel talifotomängudel (piletid saadaval Piletilevi müügivõrgus ja internetis www.piletilevi.ee) juhendavad huvilisi nii teoreetiliselt kui praktilises tegevuses teada-tuntud eesti fotograafid.

Alpinist Jaan Künnap räägib oma kogemustest ekstreemsetes olukordades pildistamisest.
Saaremaa talifotomängude üks korraldajaist Lembit Michelson (fotol) foto- ja disainistuudiost Akriibia õpetab toodet pildistama. Esimene päev lõpeb toote pildistamise meeskonnatööga.

Laupäeva hommikul kell 9.45 ootab fotohuvilisi Grand Rose’i spaa ees buss, et sõidutada neid Lääne-Saaremaa kaunimatesse paikadesse. Looduses juhendavad pildistajaid Lembit Michelson, Jaan Künnap ja Indrek Mänd. Lõunasöök ootab muinasjutulise Miku metsapargi püstkojas lõkkel. Õhtul tehakse talifotomängudest kokkuvõte Kuressaares Veski trahteris. Paremad võistkonnad saavad auhinnatud. Samas esitleb Nikon Baltic turundusjuht Rene Mitt Nikoni uusimat fototehnikat, millega huvilised ise kohapeal pildistada saavad.

“Saarlasi on end juba üksjagu kirja pannud. Mõnede inimeste huvi on väga suur. Vabu kohti aga veel on. Meie kasutada on 50-kohaline buss. Tulge aga!” kutsus Lembit Michelson.
Rahvusvaheliselt tuntud fotograaf (hiljuti Brüsselis toimunud fotonäitusel läksid kaubaks kõik Michelsoni pildid) julgustas osalema neidki, kel veel õiget fotoaparaati pole. “Tulge pilti tegevate mobiiltelefonidega või üldse ilma kaamerata. Saate teada, millist kaamerat endale osta. Meie kursused annavad hea ülevaate, kuidas pildistada,” teavitas Michelson.

Osalejail on võimalik slaididel näha ka Lembit Michelsoni Brüsseli näitusel eksponeeritud pilte. Neist üsna mitu oli tehtud Saare maakonnas.
Pühapäeval, 31. jaanuaril korraldab Eesti Fotofestival Grand Rose’i spaahotellis interjööri- ja allveefotograafia workshop’i koos personaalse juhendamisega. Täpsem info www.eestifotofestival.com .

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 44 korda, sh täna 1)