2010. aastal teraviljahinnad maailmas ei tõuse

Vahepeal tõusnud teraviljahinnad on jälle alla läinud ja praegu umbes samal tasemel, mis oktoobris 2009, kirjutas põllumajandustehnika müügiga tegeleva AS-i A. Tammel kodulehekülg esmaspäeval.

Kauplejad on tavapärasest suuremate varude pärast mures mitmel pool maailmas ja see teadmine surub hindasid alla. Lisaks on tarbimine endiselt tagasihoidlik USA-s. Vahepeal vilja kokku ostnud investeerimisfondid on asunud vilja müüma, sest hindade tõusu, millega loodeti raha teenida, ei paista lähiajal tulevat.

Kuigi ilmaoludest tulenevalt võivad prognoosid muutuda, ennustatakse aastaks 2010 jälle head saaki. Mõnes piirkonnas madalamat, mõnes kõrgemat, kuid kokkuvõttes tuleb maailma teraviljatoodang jälle sama hea kui möödunud aastal. Et tarbimine ei suurene, suurenevad maailma viljavarud veelgi.

Uudised oodatust suuremate saakide kohta mõnes piirkonnas suruvad hinda alla ning uudised halbade ilmastikuolude kohta ja oodatust väiksemate saakide kohta aitavad hindadel jälle ülespoole liikuda. Kuid üldjoontes aastal 2010 hindade tõusu oodata ei ole, kuna tarbimine ei suurene, teatab AS-i A. Tammel koduleheküljel avaldatud uudis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)