Juhtkiri: Vaktsineerida või mitte? (5)

Juhtkiri: Vaktsineerida või mitte?

 

Ei ole just kaua aega tagasi sellest, kui sotsiaalministrile anti tuld kohe mitmest rauast. Nii riigikogu opositsioon kui ka meedikud süüdistasid ministeeriumi tukkumises, et ei ole õigeaegselt uue gripi vaktsiini tellitud. Mustema stsenaariumi järgi ennustati lausa tuhandete inimeste surma. Minister kaitses end väitega, et asjad on liikuma pandud ja vaktsiin tuleb.

Tuligi. Esialgu riskirühmale. Kuna huvi oli leige, pakuti vaktsineerimist kõigile, kes seda vaid soovisid. Vahe oli ainult selles, et riskirühma mittekuuluvad inimesed pidid kaitsesüsti oma taskust kinni maksma. Huvi oli aga ikka leige.

Praegu meedikud enam huvipuuduse üle ei kurda. Vaktsineerimas käiakse hoolega. Küllap on oma mõju avaldanud visa pakane, sest külmetunud inimene võib ju ka nakkuse kergemini külge saada.

Toimetus soovitab kõigil, kellel vaktsiinisüst veel saamata, tõsiselt plusse ja miinuseid vaagida ja siis otsustada. Üks on kindel – väike süstlatorge annab kindlustunde, et vähemalt ühest tõvest oleme end säästnud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)