Tõsine talv on metsloomade elu raskeks teinud (5)

Jahimehed on juba mitmel järjestikusel talvel märganud, et “kaubaks” ei ole läinud ulukitele välja pandud lehisvihad ega heinasületäied. Tänavu on kõik vastupidi.

Metssead ei käi söödaplatsidel, sest paksus lumes sumpamine käib nende lühikestele jalgadele üle jõu. Suures hädas on metskitsed, kellel ei õnnestu magamisasemeid lahti kaapida.

Keskkonnaameti metsaosakonna juhataja kt Jaanus Kala on saatnud 19. jaanuaril Eesti jahimeeste seltsile kirja, milles ta palub juhtida jahimeeste tähelepanu täiendavate ulukihoolde tööde vajalikkusele. “Mõnedes piirkondades on loodusliku sööda kättesaamine muutunud ulukitele väga raskeks. Lumesajud on muutnud teed läbimatuks ja paljud söödakohad, mis olid enne aktiivses kasutuses, on jäänud unarusse,” seisab kirjas.

Laimjala jahimees Vilmar Rei ütles Oma Saarele, et tema arvates saab metssiga külmumata maapinna tõttu hakkama, aga kõige suuremas hädas on metskitsed.
“Oleme peamist tähelepanu pööranud metsateede ja põlluäärte lumest lahti lükkamisele ning silo ja heina metsa vedamisele,” rääkis Rei ja lisas, et Laimjala jahimehed on omavahel kokku leppinud ka selles, et jahikoertega praegu metsa ei minda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)