Koroonas jagati karikaid

Koroonas jagati karikaid

MEISTRITIITLI POOLE: Muhulane Andrus Saartok on ainus noormängija, kes saab võistelda maakonna meistritiitli nimel.
Foto: Erakogu

Möödunud aasta sügisel alanud Saaremaa karikavõistlused koroona üksikmängus said Orissaare spordihoones põneva lõpplahenduse möödunud pühapäeval.

Võistlussüsteem nägi ette nelja etappi, millest läks üldarvestusse kirja kolm paremat. Kuna tegemist oli lahtiste karikavõistlustega, siis osalesid lisaks oma maakonna meestele mitmed vabariigi paremad mängijad Kehrast, Raasikult, Pärnust, Sakust ja Haibast. Mis seal salata, üldarvestuse neli esimest kohta läksidki üle Suure väina.

Esikohaga sõitis koju kõik etapid väga ühtlaselt mänginud Urmas Mererand (koroonaklubi Tirts), teise koha karika viis kaasa Eesti 2009. a hooaja edetabeli võitja Kaupo Helm-Rosin (Kehra), kolmanda kohaga pidi leppima mitmekordne Eesti meister Allan Vaupere (Kehra) ja esimene karikast ilmajäänu ehk neljanda koha omanik oli Pärnumaa mees Aigor Sillaots (koroonaklubi Ring).

Mandrimeeste võit ei tulnud aga sugugi kergelt. Saarlased osutasid väga tõsist vastupanu, pannes isegi vabariigi paremaid imestusest kulmu kergitama. Juba teisel etapil näitas ennast väga heast küljest esimest korda karikasarjas osalenud tõeline üllatusmees Denis Katrõš (Leisi). Viimase etapi südi mänguga suutis ta mandrimeeste ühisrindest läbi murda ja tõusta saarlaste parimana üldtabelis viiendaks.

Kuni viimase vooruni ei olnud edasipääsejad sugugi teada. 11 vabale finaalikohale oli pretendente 20. Kas oli põhjus liigses enesekindluses või ütles närv viimasel ajal üles, aga konkurentsist pudenesid välja paljud vanad tegijad. Seda ettearvamatumad tõotavad tulla tänavused maakonna meistrivõistlused koroona üksikmängus, mis toimuvad 7. märtsil Laimjala rahvamajas.

Lisaks Denis Katrõšile astuvad meistritiitli nimel tulle Hanno Trei (Leisi), neljavõistlejana tuntust kogunud Rein Kirst (Saare Mäng), viimastel etappidel väga hästi mänginud ja pidevalt esikuuikus figureerinud Laimjala valla mees Tiit Laurits (Saare Mäng), ainuke noormängija finalistide hulgas Andrus

Saartok (Muhu), maakonna meistrivõistluste seni “igavene teine” Taimo Antsaar (Saare Mäng), 2008. a maakonna meister Raivo Heinmets (Mustjala), üllatusmehed Karel Kuningas ja Kaupo Traumann (Leisi), Orissaare valla “vana kala” Gunnar Vaho (Saare Mäng) ja kauaaegne mängija, ent karikasarjas uus tulija Gennadi Andrejev (Kärla). Eelnimetatud finalistidele lisandub automaatselt finaali pääsenud 2009. a maakonna meister ja tiitlikaitsja Arvet Kruuser Salme vallast (Saare Mäng).

Naiste arvestuses nii tihedat rebimist ei olnud. Kindla võidu sai Saaremaa juurtega mitmekordne Eesti meister Andrea Uustulnd (Tirts). Saarlaste parimana sai teise koha Inger Antsaar (Saare Mäng) ja kolmanda noormängija Kätriin Rei (Saare Mäng). Naiste maakonna meister selgitatakse välja meestega ühel päeval ja meistritiitlit võivad püüdma tulla kõik Saare maakonna mängijad, vaatamata varasemale mitteosalemisele karikavõistluse etappidel.

Nelja etapi jooksul käis võistlemas 60 meest (neist 44 meie maakonnast) ja 16 naist üle Eesti. Noorim osaleja oli 8 aastane ja vanim üle 70. Enim osalejaid (46 meest ja 12 naist) oli teisel etapil. Niivõrd rohke osavõtt näitab ilmselgelt koroona populaarsuse kasvu ning seega on kuuldused koroona surmast liialdatud.

Euroopas mängitakse küll novust (sama, mis koroona, aga laud on väiksem ja madalam ning augud suuremad) ja eks seda mängime ka meie, aga koroona ei kao Saaremaalt kuhugi. Need, kes seni pole julenud võistlema tulla, olgu järgmisel korral kindlasti kohal. Tänavustest tulemustest on näha, et meis kõigis on pisike meister peidus. Tuleb see ainult välja lasta.

Mae Nõu

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 74 korda, sh täna 1)