Sporrong Eesti loodab töötajate arvu suurendada

Erikujulisi metalltooteid valmistav OÜ Sporrong Eesti hellitab lootust, et järgmisel poolaastal võidakse ettevõtte Kuressaare tehases töötajate arvu suurendada.

Sporrong Eesti tegevjuht Hendrik Karlson rääkis Oma Saarele, et Sporrongi Soome tehases koondatakse 33 töötajast 13 ning tootmisest vabanevad masinad ja seadmed tuuakse Kuressaare tehasesse. Soome tehases anti inimestele koondamisteated kätte möödunud aasta lõpupoole, reaalselt lõpeb koondatute töösuhe aga mai alguses, sest Soomes tuleb koondamisest ette teatada kuus kuud.

Praegu töötab Kuressaare tehas tellimuste vähesusest tulenevalt alates novembrist küll osalise tööajaga (tootmismahud on vähenenud kuni 35 protsenti), kuid niipea kui majandus näitab elavnemise märke ja tellimuste arv suureneb, võetakse Soomest toodud masinate peale tööle uusi töötajaid.

Enam kui 30 töötajaga Sporrongi tehas toodab univormimärke (tärnid, nööbid, eraldusmärgid), firmasümboolikat, spordiauhindu, riiklikke autasusid jne.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 71 korda, sh täna 1)