Juhtkiri: Ennekõike selgust! (1)

Juhtkiri: Ennekõike selgust!

 

Perearstid on otsustanud, et nad ei väljasta enam lasteasutuste tarbeks tõendeid nendele lastele, kes on haiguse tõttu koolist või lasteaiast puudunud.

Teisalt on raskesse seisu pandud lasteasutuste juhid, kes peavad tõendit küsima. On ju siililegi selge, et mingit viirust kandvat maimukest ei tohi lasteaeda vastu võtta, kui ta veel täielikult tervenenud ei ole.

Arstid väidavad, et lapsevanemal on õigus oma laps koju jätta, kui tal lapse tervise suhtes mingeid kahtlusi tekib. Aga kui seadusesäte kohustab tõendi väljastama mitte koolile või lasteaiale, vaid lapsevanemale, siis mis vahet sellel on?

Iga uus asi nõuab harjumist. Toimetus soovib vaid seda, et kõigepealt saaksid seadusesätted sellised, et kõik asjaosalised neist ühtemoodi aru saaksid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)