Smuuli tänava lasteaiast jääb alles vaid vundament (5)

Kuressaare 5. lasteaia üldilme jääb selliseks, nagu see oli varem, ütles linnavalitsuse ehituse projektijuht Jüri Rand. Hoone välisilme tema sõnul küll natuke muutub, sest seda ei ehitata enam punastest tellistest, vaid konstruktsioon tuleb raud-betoonist.

“Välisgabariidid jäävad samaks, maja tuleb endiselt U-kujuline, rühmaruumid asuvad kahel korrusel ning ühekorruselises plokis personaliosa ja köök,” selgitas Rand, lisades, et vundament jääb paika ja sellele pannakse peale raudbetoonvöö.

“Eks see vundament on praegu ebatasane,” rääkis Rand, kes on hoone ehituse ajalugu uurinud ja rääkinud toonaste asjadega kursis olevate inimestega. “Maja ajalugu on üsna kirju, toonane KEK pidi selle ehitama väljaspool plaani, see suruti neile peale, kuid eks neid asjaolusid on olnud erinevaid,” nentis Rand.

Läinud nädala alguses tunnistas linnavalitsus 5. lasteaia riigihankel edukaks Koger ja Partnerid AS-i pakkumise. Firma lubab lasteaia valmis ehitada 20,8 miljoni krooniga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)