Pühad pole toetusesaajate hulka kergitanud

Aastalõpp ja pühad ei ole kaasa toonud sotsiaaltoetuste küsijate tungi omavalitsustes, kinnitavad sotsiaaltöötajad. Majanduslikult keerulise aasta lõppedes märgitakse, et kardeti hullemat, kuid tegelikult ei ole aastataguse seisuga võrreldes erilisi muutusi toimunud.

Enamjaolt on omavalitsused ka välja tulnud eelarvesse kirjutatud sotsiaaltoetuste summaga. Vaid Kaarma sotsiaaltalituse juhataja Liida Kaare nentis, et aasta lõpus tuli suuremad abivajajad välja selekteerida.
Kuressaare abilinnapea Argo Kirss nentis, et linnas ei ole detsember toonud sotsiaaltoetuste maksmises midagi erilist ega erakorralist. “On olnud aegu, kus toetuse saajaid on olnud kuus 500, praegu on neid 80,” rääkis Kirss, kelle hinnangul aitavad inimesi ka teised toetussüsteemid – töötuks jäänuid näiteks töötukassa.

Pihtla valla sotsiaalnõuniku Anne Lõhmuse sõnul on neil tänavu kõige enam küsitud transporditoetust mandril arstil käimiseks, samuti küttetoetust, mis on mõeldud üksikvanuritele ja -vanematele. “Valla eelarvest tuleb välja,” kinnitas Lõhmus.
Nii Orissaare valla sotsiaalnõunik Tiiu Mägi kui ka tema kolleeg Valjalast Kairi Niit kinnitasid, et aastaga ei ole õnneks midagi hullemaks läinud ning vald ei ole toetuste andmisest rahapuudusel pidanud keelduma. Mõlemad ütlesid, et toetusesaajate hulgas on neil nii pensionäre, puudega inimesi kui ka töötuid.

“Toetasime lastekaitsespetsialisti ettepanekul enne jõule ka puudega laste peresid,” tõi Mägi näite, lisades, et kõige olulisem on praegusel ajal see, et vald abivajajast teada saaks – inimesed ei kipu alati ise tulema oma muret kurtma ning siis on oluline, et keegi kõrvalt nende häda märkaks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)