Kärla lapsed etendasid “Kadunud kirja”

Kärla lapsed etendasid “Kadunud kirja”

LUSTAKAS LASTENÄIDEND: Kaks targutajat rebane Rosiina ja harakas Aabram, kuigi just isand Mutt lahendab ülesande.
Foto: Maive Õispuu

Mida teeksite teie, kui avastate kirja kadumise? Jõulud kui muinasjutuaeg teeb aga asja imeliseks, kuigi paanikata ei pääse ometi.

Nagu kõik lapsed, nii saatis ka Liisa jõuluvanale kirja oma soovidega. Postiljon Penno püüdis igati tubli olla ja kõik kirjad raudkindlalt jõuluvanale toimetada, et ükski kiri mingi hinna eest kaduma ei läheks. Aga elus juhtub paraku nii, et ühe õnn on teise õnnetus, nii ka selles loos.

Väike hiirepoiss arvas, et on vägeva saavutusega hakkama saanud, kui salaja postiljonikotti augu näris, mistõttu just väikese Liisa kiri metsavahel postiljonipaunast välja libises. See, kuidas metsaelanikud kirja leidsid, lugemisoskust katsetasid ja milliseid seiklusi läbi tegid, et kiri kähku jõuluvana kätte toimetada, oli vahva.
Kärla põhikoolis on traditsiooniks kujunenud algklasside jõulunäidend. Iga aastaga muutuvad näidendid huvitavamaks, küpsemaks, ilusad laulud annavad sära. Seekord jäi juba mulje, et vaatame muusikali.

Olenemata sellest, et haigushood näidendi proovide ajal mõõna tekitasid, olid kõik osalejad väga tublid. Külli Luup on suutnud aastaid järjest Kärla algklasside õpilastest ja õpetajatest näitlemismeeskonna luua. Kostüümid nägid vinged välja ja selles osas olid kaasa aidanud lapsevanemad. Kuid jõulueelsed askeldused on meile ju sisse kodeeritud – on, mille nimel pingutada, ja samas teada, et kõik see kokku ongi jõulud.

Praegusel hetkel on 2009. aasta jõulud juba minevik ja kui keegi leiab kirja aadressiga “Põhjamaa, Päkapikula postkontor, Jõuluvanale”, siis saatke see Kärlale, küll siin juba teatakse, mida edasi teha.
Head aasta lõppu!

Maive Õispuu

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 116 korda, sh täna 1)