Juhtkiri: Ma ei ole nii rikas… (1)

Juhtkiri: Ma ei ole nii rikas…

 

et osta endale odavat asja. See olevat inglaste kõnekäänd, mis on ka meil pikka aega käibel olnud. Ja mitte niisama. Riigihangetel odavate pakkumistega silma paistnud ja seetõttu enamasti ka võitnud mandrimeeste ehitusfirma on järjekordselt hädas ja küsib raha juurde.

Seda teemat oleme oma lehe veergudel kajastanud mitmeid kordi. Kohalike ehitusfirmade juhid on avaldanud arvamust, et riigihangete seadus on ajale jalgu jäänud. Omalt poolt on nad pakkunud välja variandi, et hanke menetlemisel tuleks kõrvale visata kalleim ja odavaim pakkumine ja alles siis hakata otsustama, kellest võib lepingupartner saada.

Raske öelda, kas selline võte asja paika paneks. Aga niikaua kuni inglise kõnekäänd riigihangete seaduses paragrahvina kirjas pole, võib arvata, et jamad riigihangete võitjatega jätkuvad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)