Eesel Manta ja lammas Hiiu rõõmustasid jõuluõhtul Pöide kirikulisi (1)

Eesel Manta ja lammas Hiiu rõõmustasid jõuluõhtul Pöide kirikulisi

JÕULUÕHTU ÜLLATUS: Eesel Manta koos oma perenaise Tuula Pennaneni ja kirikuõpetaja Urmo Saksaga Pöide kiriku juures jõululaupäeval.
Foto: Erkki Pennanen

Jõululaupäeval oli Pöide kirikulistele suureks üllatuseks, kui neid pühakojast välja tulemisel ootasid ees eesel Manta ja lammas Hiiu. Loomad oli kiriku juurde toonud perekond Pennanen Laimjala vallast Ruhve külast.

“See oli tõeline jõuluime!” ütles Pöide vallasekretär Maire Käärid, kelle sõnul oli eeslist ja lambast rõõmu nii väikestele kui ka suurtele, eriti eeslist, sest pole ju paljud lapsed sellist looma oma silmaga varem näinudki.

“See on Soomes viimased paarkümmend aastat olnud tavaline komme,” märkis eesli ja lamba omanik Erkki Pennanen. “Eestis ei ole sellist asja enne kuulda olnud,” sõnas kirikuõpetaja Urmo Saks, kes teadis Pennanenide plaanist mitu nädalat varem. “See oli nende oma initsiatiiv, nad tulid minult küsima, kas nad võiksid oma loomad jõululaupäeval kiriku juurde tuua,” rääkis Saks.

Pennanenid kolisid Soomest Saaremaale päriselt tänavu, siis kui paaril pensioniaeg kätte jõudis. “Olime siin mitu aastat ainult suveti käinud, nüüd tulime päriseks. Aga me armastame Saaremaad,” kinnitasid üle lahe arvutifirmat pidanud Erkki ja tema abikaasa Tuula.

Ruhvel on nende laudas lisaks 6-aastasele Mantale veel 8-kuune eeslipoiss Verner. Lambaid on majapidamises kuus. Tuula sõnul on eriti sõbralik lammas nimega Hiiu – seetõttu sai ta ka kiriku juurde kaasa võetud. “Ta on meil nagu koer, laseb ennast silitada,” rääkis naine.
“Eeslid elavadki koos lammastega, söövad heina ja joovad vett, neid on lihtne pidada,” rääkis Erkki Pennanen, lisades, et Soomes olid neil ainult kodulinnud. “Kui tuleb sobilik aeg, küll me toome loomad taas välja,” lubas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 56 korda, sh täna 1)