Juhtkiri: Etno on popp (1)

Juhtkiri: Etno on popp

 

Mida aeg edasi, seda rohkem hakkame tunnetama seda, et suure maailmaga samastumine, mis veel mõned aastad tagasi käis väga kõrgetel tuuridel, hakkab raugema. Eesti toit, rahvamuusika, rahvatants, kirjandus, ajalugu – kõik see on ju tegelikult põnev. Päris sageli kuuleme kohalike muuseumide asutamisest, mida seal siis ikka kogutakse kui mitte kohalikku ajalugu.

Ilma teevad rahvariidemustrites tennised, kalossid ja muu koduses majapidamises tarvilik kraam. Esivanemate mustrid tulevad kõikjal tagasi. Müügil on kalendrid, mis iseloomustavad üht või teist piirkonda. Kas meie rahvuslik uhkus hakkab taas ausse tõusma?

Viimane aeg, sest vastasel juhul lahustume me selles suures maailmaga ühinemise tuhinas ära. Hea, et oleme seda tunnetanud. Turgudelt kaovad matrjoškad, asemel on memmede kootud sokid-kindad-kampsunid, käsitöömeistrite kadakast ja dolomiidist kaup. Ausse on tõstetud sepised, mida Saare sepad pakuvad.

Ka tänane Oma Saar on etnovärvides. Ikka selleks, et jõulupühad veel omamad oleksid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)