Kuressaare põhikool mälestas Kristjan Jalakat

Eile hommikul kogunes Kuressaare põhikooli pere aulasse, et mälestada üleeile Afganistanis hukkunud kooli vilistlast, saarlasest sõdurit nooremseersant Kristjan Jalakat.

Kooli direktor Jaan Lember meenutas, kuidas Kristjan käis veel sel sügisel koolis ning tema sõnum koolikaaslastele oli kindlasti minna ajateenistusse. “Iga elukutse on Eestimaal auväärne, Kristjan valis sõjamehe tee,” rääkis direktor, kellele Kristjan jääb meelde pika sirge noormehena, kelle töökus ja mõtteselgus on teistele eeskujuks.

Kristjanit meenutades tõdes Lember, et poistesse ei tohi usku kaotada, vaid siis sirguvad neist tõelised mehed. Vaatamata oma noorusele oli Kristjan direktori arvates täiskasvanud inimene, kes teadis täpselt, mida teeb ja tahab. “Kristjani pildi ees põleb sinimustvalge küünal. Just nende värvide all hukkus ka Kristjan,” sõnas Lember.

“Kallis Kristjan! Veel sel sügisel külastasid oma kooli ja meie, sinu õpetajad, rõõmustasime selle üle, missugune tore, vastutustundlik noormees on sinust kasvanud. Nüüd oleme su kaotanud. See kaotus on valus! Jääme sind leinama ja mälestama. Avaldame kaastunnet vanematele ja sõpradele,” ütles lahkunud noormehe õpetaja Ruth Tamm.

“Mitte ükski lohutus ei tee sellist kaotust olematuks. Meie oma saarelt pärit langenud sõdur meenutab meile kõige valusamal moel, kui kohutavalt habras on inimese elu,” lausus linnapea Urve Tiidus.
Linnapea andis hukkunud sõduri perele üle president Toomas Hendrik Ilvese kaastundekirja.

Kristjan Jalakas oli esimene välismissioonil hukkunud saarlane, kes langes NATO operatsioonil lahinguülesandeid täites, kui Afganistani mässulised ründasid Eesti jalaväeüksust isevalmistatud lõhkekehaga Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis Nad-e-Ali piirkonnas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 77 korda, sh täna 1)