Tenniseväljakute üüri tasumine käib GO Spa’l üle jõu (13)

Georg Ots Spa’l hinge sees hoidmine on Legendijuhtimise AS-ilt võtnud võhma tasuda linnale tenniseväljakute eest üüri endises mahus.

Legendijuhtimise AS-i juhatuse liige Tarmo Sumberg pöördus Kuressaare linnavalitsuse poole palvega vaadata üle tenniseväljakute üüri tasumise kord, et leevendada äriettevõtte olukorda praeguses kehvas majanduskliimas.
Sumbergi andmeil on suurem osa firma tänavuse aasta pingutustest olnud suunatud kulude vähendamisele eesmärgiga säilitada ettevõte siiski tööjõulisena. Muuhulgas on tõmmatud koomale ka töötajate arvu ja mõnevõrra vähendanud töötasusid.

Linnavalitsusele esitatud ettepaneku kohaselt loodetakse, et linn on nõus siduma üüri suuruse väljakute kasutamisega ehk siis makstav
üürimäär võiks edaspidi olla 50 protsenti väljakute üürimise netokäibest.
Praegu tuleb Legendijuhtimise AS-il tasuda tenniseväljakute maa-ala eest üüri 75 001 krooni aastas. Käive väljakute üürimisest on ettevõttel tänavu olnud aga 32 000 krooni. Väljakute hooldus- ja opereerimiskulud on ettevõte nõus edaspidigi enda kanda jätma.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koov ei tahtnud esialgu pikemalt selgitada, millist üüri Legendijuhtimise AS-ilt edaspidi küsitakse ja kas linnavalitsusel on üldse võimalik tenniseväljakute haldaja maksukoormat pisut kergendada.
“Täna saab öelda vaid seda, et linn on Legendijuhtimise AS-i palve asjus seisukoha võtnud ja ettevõttele sellest ka teada andnud,” ütles Koov Oma Saarele.

Abilinnapea ei soostunud pikemalt rääkima ka erinevatest võimalikest variantidest, kuidas linnavalitsus Sumbergi väljatoodud probleemile leevendust saaks pakkuda. “Ajakirjandusele saab täpsemat infot anda alles siis, kui Legendijuhtimise AS on omapoolse seisukoha välja öelnud,” sõnas ta.

Tarmo Sumberg viibib välismaal, mistõttu tal polnud võimalik Oma Saarele olukorda pikemalt kommenteerida. Seega on vähemalt esialgu teadmata, millise ettepaneku linnavalitsus väljakute üüri osas välja käis ning kas see aitab ettevõttel ots otsaga kokku tulla või tuleb neil otsida muid lahendusi.
Legendijuhtimise AS ehitas Tori tänavale kaks tenniseväljakut 2008. aastal. Linna ja firma vaheline üürileping sõlmiti 2007. aasta lõpul kümneks aastaks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 41 korda, sh täna 1)