Mööblifirma Münt vandus raskustele alla

Viisteist aastat tegutsenud mööblifirma pankrot kuulutatakse tõenäoliselt välja detsembri lõpuks.

Kuressaare kohtumajas arutati eile AS-i Münt pankrotimenetlust. Endise Mündi juhataja ja praeguse Modet OÜ juhatuse liige Ülle Puppart tunnistas, et mööblifirmal ei olnud viimasel ajal kerge ots otsaga välja tulla.
“Eks Mündil olid tõepoolest rasked ajad ning tuli otsida lahendusi, kuidas edasi minna, seega tehti sellel suvel juulikuus raske südamega otsus müüa 15 aastat vana firma ära usus, et nii säilitatakse jätkusuutlikkus,” selgitas Puppart Oma Saarele, kuidas Mündi probleemidele lahendust loodeti leida.

Pupparti sõnul toimus firmas sisemine reorganiseerimine – uus omanik lootis partneriga koos hankida mööblit otse Poola tootjalt. “Kuid kahjuks halvenes majandusolukord veelgi ja plaanitav investeering aina venis ning lõpuks jäigi ära,” nentis ta, et loodetud lahendust probleemidele siiski ei tulnud.

Ülle Puppart lükkas ümber väite, nagu olnuks tegemist mingisuguse üks ühele ülevõtmisega. Münt ja Modet on kaks täiesti erinevat ja üksteisest sõltumatut ettevõtet, kinnitas ta. Kuuldust, et Modet on Mündi kaubamärgi ära ostnud, nimetas Puppart samuti valeks.
“Me alles taotleme Mündi brändi ostmist. Enne pankroti välja kuulutamist ei saakski seda osta,” selgitas ta. Kas see üldse endale saadakse, sõltub pankrotihaldurist.

Pankrotitaotlust menetlenud kohtuniku Külli Mõlderi sõnul teeb kohus otsuse AS-i Münt saatuse asjus teatavaks 30. detsembril. Kui pankrot peaks tõesti välja kuulutatama, siis mööblifirma klientide jaoks ei muuda see Pupparti kinnitusel iseenesest midagi. Senistes Mündi ruumides tegutseb lihtsalt teine firma, mis pakub sama teenust.

Üle Eesti on avatud kuus mööblipoodi, mis kuuluvad Modet OÜ-le. “Mündiga lõpetati rendilepingud ära, kuna ta lihtsalt ei suutnud renti enam maksta,” selgitas Puppart. Seega osutab klientidele samu teenuseid edasi Modet.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 183 korda, sh täna 1)