Ooperipäevadele tulevad etendused Moskvast, Tallinnast ja Tartust

Eile tutvustas Eesti Kontsert Saaremaa omavalitsuste liidule 2010. aasta ooperipäevade kava. Ka tänavu on maakonna omavalitsustel võimalus osta soodushinnaga pileteid, et tänada niimoodi oma valla või linna tublisid inimesi.

Kuressaare linnapea Urve Tiidus ütles pärast SOL-i koosolekut, et turismiagentuurid on ooperipäevade ajaks broneerinud juba poole oma mahust.

Mis puutub aga 19.–24. juulini toimuvate Saaremaa ooperipäevade kavasse, siis toovad seekord saarlastele ja saare külalistele oma lavastused näha-kuulata Stanislavski ja Nemirovitš-Dantšenko nimeline Moskva akadeemiline muusikateater, rahvusooper Estonia ja Tartu Vanemuine. Ooperigalat dirigeerivad Felix Korobov ja Eri Klas, eesti tähtedest on kohal Annely Peebo, Lauri Vasar ja Ain Anger.

24. juulil tuleb maailma esiettekandele rahvusooper Estonia lasteetendus “Käsikivi kosmosest” – muusika Olav Ehalalt, libreto Leelo Tunglalt. Vanamuusikaansambel Hortus Musicus esineb aga kirikutes kontserdiga “Vooruslike naiste litaania” ning kirikukontserte annab ka Ain Anger.
Kuressaare kõlakojas saab kuulata Estonia brassi ning linnuse kapiitlisaalis Lauri Vasarat ja Annely Peebot. Kõik staarid astuvad üles ka Arensburgi ooperikohviku autogrammitundidel.

Moskva teater toob ooperimajja Verdi “La Traviata” ja Puccini “Madama Butterfly”, Vanemuine aga Mozarti “Figaro pulma” ning Estonia lisaks lasteetendusele Verdi “Maskiballi”.
2010. aasta Saaremaa ooperipäevade piletid tulevad müüki 16. veebruaril.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)