2009. aasta sportlasteks valiti Kand ja Pahapill (2)

2009. aasta sportlasteks valiti Kand ja Pahapill

PARIMAD: Mikk Pahapill ja Kaie Kand rõõmustavad 2008. aastal Rakveres tehtud pildil.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

“Mis ma ikka oskan öelda,” naeris mitmevõistleja Kaie Kand, kui kuulis, et teda valiti kümne aasta jooksul juba üheksandat korda maakonna aasta naissportlaseks. Kand ütles juba traditsiooniks kujunenud kommentaaris, et kõik tiitlid on toredad ja tal on jätkuvalt hea meel.

Aasta meessportlase tiitli pälvis mitmevõistluse Euroopa sisemeister Mikk Pahapill, aasta noorsportlasteks tunnistati mitmevõistleja Linda Treiel ja surfar John Kaju. Aasta treeneri tiitli pälvis esmakordselt võrkpallitreener Toomas Jasmin ning parimaks võistkonnaks tunnistati teist aastat järjest rallipaar Ott Tänak-Raigo Mõlder. Valiku tegid Saaremaa spordiliidu juhatus ja Saare maavalitsuse juures tegutsev spordinõukogu ning arvestati ka internetihääletuse tulemusi.

Aasta treeneri tiitli saanud Toomas Jasmin oli oma sõnul jagatud tunnustusest üsna üllatunud. “Juba tunnustavad nii suurelt,” sõnas Jasmin, kes on treeneriks olemise kolme ja poole aastaga suutnud spordikooli poistega Eesti mastaabis võita mitmeid medaleid. Lisaks on Jasmin tegev ka U-18 koondise teise treenerina.

Varem Kuressaare linna aasta parima treeneri tiitli pälvinud Jasmin nentis, et nimekiri, kust ta valituks osutus, on auväärne ning kindlasti on seal inimesi, kes oma alast rohkem teavad kui tema. “Igaüks neist oleks seda väärt,” märkis Toomas Jasmin, kes juhendab ka Eesti esiliigas mängivat VK Avos meeskonda ning võitis ise mängides Saarte mängudel meeste võrkpallis kuldmedali.

Internetihääletusel tegutsesid sulid

Saaremaa spordiliidu kodulehel toimunud internetihääletuse võitjad said lõpphääletusel kirja ühe hääle. Selle hääle pärast toimus aga tugev rebimine, kus häältehulgad kasvasid tundidega sadade kaupa.
Olgugi et kodulehel oli palve, et keegi üle ühe korra ei hääletaks, ning veidi oli korduvat hääletamist püütud erinevate tehniliste lahendustega ka piirata, ei pidanud vähegi teadlikumad arvutikasutajad seda miskiks ja muudkui paisutasid oma lemmikutele antud häälte arvu.

Huvitavamad näited olid võistkondade hääletamisel parima tulemuse saanud jääpurjetajate Heinmets-Pildre toetuse kasv, kus viimase hääletamispäevaga tõusis nende toetus 100 hääle pealt 500 ligi. Veidi lahjemal kujul toimus sama SK Jõumees võistkonnaga. Need kaks korjasid kahe peale ligi 90% võistkondadele antud häältest. Kokku sai hääli 12 võistkonda.

Kummalised tundusid ka noorsportlaste valimisel võidutsenud Raigo Kuusnõmme 422 häält (42 %) ja kolmandaks tõusnud noorukesele jõutõstjale Siim Jürgensteinile antud 117 häält. Samas said lõpphääletusel etteotsa tõusnud Kaju ja Aksel Artus internetis vastavalt 14 ja 19 häält.
Kuna lõpphääletusel oli hääletajaid üle 10, siis internetis saadud hääl võitjate puhul olulist rolli ei mänginud. Enim mõjutas see valikut just Heinmets-Pildre puhul, kes tänu internetis saadud esikohale tõusid pärast lõpphääletust jagama 3.–4. kohta.

Lõpphääletusel osalejad kaalusid koguni internetihääletuse tühistamist, kuid lõpuks otsustati seda siiski arvestada.
Vältimaks sarnast viga lubas Saaremaa spordiliit järgmisel aastal internetihääletusel rangemaid turvameetmeid kasutada, mis teeb mitmekordse hääletamise keerulisemaks. Samas on neil kahju, et inimesed neile antud võimalust aasta sportlaste valimisel sõna sekka öelda niimoodi ära kasutasid.


AASTA SPORTLASED

Mehed: 1. Mikk Pahapill (30 häält); 2. Keith Pupart (11); 3. Tiidrek Nurme (11). Naised: 1. Kaie Kand (40); 2. Linda Treiel (20); 3. Ebbe-Liisa Sõnajalg (14). Noormehed: 1. John Kaju (26); 2. Aksel Artus (18); 3. Aimar Kuusnõmm (11). Neiud: 1. Linda Treiel (41); 2. Johanna Pitk (14); 3. Nette Peit (12). Võistkonnad: 1. Tänak-Mõlder (38); 2. Saaremaa võrkpallimeeskond (17); 3. U-18 poiste võrkpallimeeskond ja Heinmets-Pildre (9). Treener: 1. Toomas Jasmin (21); 2. Remigija Nazaroviene (20); 3. Jaan Salu (18).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 107 korda, sh täna 1)