Saaremaa viirushaigustest vähim ahistatud

Eelmisel ja üle-eelmisel nädalal esines ülemiste hingamisteede viirushaigusi Eesti maakondadest kõige vähem Saare maakonnas.

Tervisekaitseinspektsiooni peadirektori Tiiu Aro andmetel vähenes haigestunute arv, võrreldes 48. nädalaga, eelmisel nädalal Eestis pea igal pool, ka Saaremaal. Haigestunute arv suurenes vaid Hiiu-, Pärnu- ja Läänemaal. Kõige rohkem oli haigestumisi Rapla- ja Jõgevamaal.

Saaremaal oli eelmisel nädalal viirushaigustesse haigestunuid alla 500.
Vähenenud on ka uue gripi A(H1N1) osakaal viirusnakkuste hulgas. Kui üle-eelmisel nädalal moodustas seagripp 57,3 protsenti ülemiste hingamisteede viirustesse haigestumise juhtumitest, siis eelmisel nädalal oli seagripi osakaal 46,3 protsenti.

Tervisekaitseinspektsiooni peadirektori Tiiu Aro sõnul ei ole praegu põhjust Eestis gripiepideemiat välja kuulutada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)