Orissaare kaubanduskeskuse parkla võib lõpuks korda saada (1)

Orissaare alevikku läbiva riigimaan-tee rekonstrueerimise käigus võib uue ilme saada ka kaubanduskeskuse juures asuv parkla, mille halb seisukord on alevikurahvale juba aastaid meelehärmi tekitanud.

Lääne regionaalse maanteeameti Kuressaare esinduse peaspetsialist Toomas Magus ütles Oma Saarele, et parklal on lootus saada uus kate ja äärekivid. Tööd viiakse läbi Tumala–Orissaare–Väikese väina vahelise 7,3 km pikkuse riigimaantee rekonstrueerimise käigus järgmisel aastal.

Sarnaselt Kuressaare ringtee rekonstrueerimisele on ka Orissaare tööde puhul partneriks kohalik omavalitsus, kes toetab parkla (nn keskväljaku) ja aleviku valgustuse väljaehitamist.

Orissaare valla ehitus- ja keskkonnanõuniku Ivar Ansperi sõnul ei ole parkla kordategemine järgmisel aastal siiski veel sajaprotsendiliselt kindel, sest tööde eelarveks vajaliku umbes miljoni krooni kokkusaamine alles kestab. “Me püüame ja ponnistame selle nimel, sest aleviku välimus paraneks siis oluliselt,” ütles Ansper. “Antud juhul, kui maantee ja kõik kõnniteed tehakse korda, siis on ääretult vilets tunne küll, kui me ei saa seda keskväljakut korda,” lisas ta.

Ivar Ansper tõdes, et Orissaare alevikus küllaltki silmatorkaval kohal asuva parkla halb seisukord on vallavalitsusele hulga pretensioone toonud.

“Küsitakse, et miks ei võeta midagi ette, miks midagi ei tehta,” vahendas valla ehitus- ja keskkonnanõunik. Vallavalitsuse vastus, et parkla asub riigi maal, kus riik peaks ise korda looma, ei rahulda Ansperi sõnul mitte kedagi.
“Oleme püüdnud seal aukusid täita, aga midagi suuremat ei ole võimalik teha olnud,” lausus vallaametnik.

Orissaare alevikku läbiva riigimaantee rekonstrueerimistööd toimuvad järgmise aasta 1. aprillist 5. oktoobrini. Sel nädalal kuulutas maanteeamet välja rekonstrueerimistööde riigihanke.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)