Linnavalitsus tuletas meelde laenupiirangut

Kolmapäeval korraldas Kuressaare linnavalitsus infotunni linna kontserni kuuluvate äriühingute ja sihtasutuste nõukogu esimeestele ja juhatuse liikmetele, kellele tuletati meelde laenuvõtmise karmistatud tingimusi. Nõupidamise üks eesmärke oli arutada linna tütarettevõtete ja sihtasutuste majandus- ja finantstegevuse koordineerimist.

2009. aasta alguses seati valla- ja linnaeelarve seadusega piirangud nii linnale kui ka linna valitseva mõju all olevatele üksustele mistahes pikaajaliste võla- või liisingukohustuste võtmiseks, teatas Kuressaare linnavalitsus.

Erandina on lubatud kohustusi võtta rahandusministeeriumi loal välisabiga teostatavate projektide kaas- või sildfinantseerimiseks. “Eriti on läinud karmimaks rahaga seotud asjad, seda tajub küllap igaüks,” ütles linnapea Urve Tiidus. “Kas me sellega lepime või mitte, reaalsus on see, et riik on karmistanud omavalitsuste jaoks laenuvõtmise tingimusi.”

Tiidus rääkis, et sihtasutused ja äriühingud on seaduse mõistes iseseisvad juriidilised isikud, kuid tegutsevad omaniku huvides ja neile seatud eesmärkide elluviimiseks.

“Linna kui majandusüksuse terviku toimimise huvides on elementaarne, et infovahetus linnavalitsuse ja meie ettevõtete juhtide vahel oleks veelgi operatiivsem,” lausus linnapea.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)