Kuressaare väikesed viiuldajad tõid Rakverest koju eripreemiad (1)

Eesti noorte muusikute advendiaega on juba aastaid sisse juhatanud Jaan Paku nim noorte muusikute päevad Rakveres. Festivalile saab iga kool välja panna kuni kuus õpilast ja kava pikkus ei tohi ületada 20 minutit. Esinejaid hindab kutselistest muusikutest žürii.

Tänavusele festivalile tuldi kohale Kadrinast, Kundast, Kuressaarest, Narvast, Põlvast, Rakverest ja Tallinnast. Saarlasi oli esindamas Kuressaare muusikakooli keelpilliansambel allakirjutanu juhendamisel, klaveril saatmas Tiina Rätsepp.

Festivali Kultuurkapitali peapreemia läks jagamisele kahe ansambli vahel. Publikut kütkestas vaieldamatult kõige enam klassikalise kitarri duo Rait Beloussovi ja Svjatoslav Bortsovi (Narva muusikakooli õpetaja Oleg Tsvetkovi kitarriklass) hingestatud mäng. Viiuliduona esinenud Maria Tiimus Rakvere muusikakoolist ja Katariina Maria Kits Tallinna muusikakeskkoolist on juba nn teenekad tegijad: võitnud näiteks Slovakkias rahvusvahelisel ansamblite festivalil grand prix’.

Saarlased tõid koju Krediidipanga ja Rakvere lihakombinaadi eripreemiad. Ei suudetud ära imestada, et nii väikesed lapsed mängivad ansamblis, kusjuures kõigil on korras pilli- ja käehoid, ilus toon, puhtad noodid, oskus kuulata oma partnereid ja lisaks on nad võimelised pikka kava esitama.

Olgu öeldud, et valisime oma küllaltki mahukast repertuaarist välja vaid kobedamad lood. Õpetajana võin nentida, et ansamblisse kuuluvad noored viiuldajad Eva Aarnis, Karl Jõgi, Katre-Liis Võhma, Ida Johanna Loel ja Uudo Sepp ning tšellist Karret Sepp moodustavad tõepoolest ühe vahva tiimi, mida ei saa teha ilma lastevanemate toeta. Tänusõnad emadele-isadele ja vanavanematele. On ammu teada tõde, et õpilasest, õpetajast ja lapsevanemast koosneva kolmnurga eksisteerimiseta ei tule loodetud tulemusi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)