Ministeerium toetab hiina keele õpetamist (2)

Haridus- ja teadusministeerium lükkas eile ümber väited, nagu ei toetaks ministeerium hiina keele õpetamist Kuressaare gümnaasiumis.

Ministeerium märkis pressiteates, et ajakirjandusliku “telefonimängu” tulemusena on avalikkusele edastatud eksitavat teavet.
Nimelt teatas 5. detsembri Meie Maa, et “haridusministeerium ei olnud nõus rahaliselt toetama Kuressaare gümnaasiumi kava hakata õpetama hiina keelt.

Artiklis sisaldus lõik: “Hiljem küsis kool toetust ka haridus- ja teadusministeeriumilt, kuid ministeeriumil polnud peale moraalse toetuse midagi pakkuda. Soovitati küsida abi Kuressaare linnavalitsusest.”
Postimehe 6. detsembri võrguväljaande vahendusel levis avalikkusele juba karmim teade: “Haridus- ja teadusministeerium ei toeta hiina keele õpet Kuressaare gümnaasiumis.”

Haridusministeerium sai tänavu mais Kuressaare gümnaasiumi direktorilt kirja, milles paluti toetust ja koostööd, et alustada Kuressaare gümnaasiumis hiina keele õpetamist kolmanda võõrkeelena 2010/2011. õppeaastast 10.–12. klasside õpilastele.

Ministeerium saatis augustis gümnaasiumile vastuskirja, milles toetati igati hiina keele õpetamise algatust. Koolile teatati, et Eestis on küll mõningaid hiina keele ja kultuuri õppe võimalusi, kuid ette ei ole valmistatud kvalifitseeritud hiina keele õpetajaid. Koolilt paluti täiendavat teavet, millist abi kool ministeeriumilt

ootab ja millist tagasisidet on saadud Hiina suursaadikult.
Haridusministeerium peab hiina keele ja kultuuri õpetamist väga oluliseks. Seda kinnitab näiteks Eesti võõrkeelte strateegia, kus tähtsustatakse maailmas ja rahvusvahelises suhtlemises kõige levinumate ning majandus-, kultuuri- ja sotsiaalelus oluliste keelte, sh hiina keele, õpetamist ja õppimist.

Seni on Eestis hiina keelt lisaks ülikoolidele õpetatud Tartu Raatuse gümnaasiumis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)