Novembris oli sündimus rekordiliselt madal (1)

Novembrikuus registreeriti maakonnas ainult 15 sündi, mis on poole vähem tavalisest kuu keskmisest sündide arvust.

Saare maavalitsuse teatel on novembri madal sündimus omalaadne negatiivne rekord, sest viimase paarikümne aasta jooksul on nii madal sündimus ühes kuus olnud vaid septembris 2001, mil registreeriti samuti 15 sündi.

Surmasid registreeriti Saare maakonnas novembris 42, seega vähenes maakonna elanike arv negatiivse iibe tõttu 27 inimese võrra. Täpselt samapalju vähenes maakonna rahvastik negatiivse rändesaldo tõttu: maakonnast lahkus 60 ja siia asus elama 33 inimest. Kokku vähenes maakonna rahvastiku arv novembris 54 elaniku võrra, langedes kuu lõpuks 35 868-ni.

2009. aasta 11 kuu jooksul on Saare maakonna elanike arv vähenenud juba 225 inimese võrra. Omavalitsuste lõikes on suuremad kaotajad Kuressaare (138 elanikku vähem), Leisi ja Kärla (26) ja Kihelkonna (23). Seevastu Pöide valla elanike arv on 27 inimese võrra kasvanud, Salme valda on lisandunud 23 inimest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)