Segadus elektrikatkestusega keeras kooli elu pea peale (10)

Segadus elektrikatkestusega keeras kooli elu pea peale

KAALI LAPSED LÜKATA-TÕMMATA: Eelolevaks reedeks oli Kaalis plaanitud kooliväline tegevus, kuid ootamatult muutis Eesti Energia oma meelt, sest kauplusele polevat juba määratud elektrikatkestuse aeg sobinud.
Foto: Arhiiv

Pihtla vallavanem Jüri Saar on kuri Eesti Energia peale, sest esialgu Kaalis planeeritud voolukatkestus on ootamatult edasi lükatud 8. detsembrile, mis ei sobi aga kuidagi Kaali koolile.

“Kool planeeris oma tegevuse ringi, et 4. detsembril korraldatakse koolivälised üritused, kuid 8. detsembril on neil kavas vilistlaste päev, mida ära jätta ei saa,” rääkis Saar, kes pöördus lehetoimetusse seetõttu, et Eesti Energiast tal kellegagi rääkida ei õnnestunud.

“Kui küsida kohapealt, siis ei oska seda keegi kommenteerida, sest neist siin ei sõltu midagi, mingeid ülemusi sel alal maakonnas enam pole. Siit kästakse helistada numbrile 1343, aga sealt vastatakse, et nemad on vaid dispetšerid ega saa aidata,” pahandas vallavanem.
Soovitati protest saata mingile Tallinna ametnikule, kes pidi kohe asju ümber korraldama, aga ei kippu ega kõppu.

Jüri Saar pole ka täpselt aru saanud, millal järgmine voolukatkestus siis ikkagi kavas on. Eile kell 10.38 sai Pihtla vald uue teate, et elektrikatkestus toimub 8. detsembril, kuid mõne aja möödumisel tuli järgmine teade, et 4. detsembril katkestust ei toimu ja uus teade uue katkestuse toimumisest saabub peagi, kuigi see uus teade oli juba varem valda jõudnud. “Ma saaksin aru, kui mul oleks kellegagi Eesti Energiast suhelda, aga seda ju pole. Ühes riigis ei tohiks nii olla, et omavalitsusjuhil puudub võimalus ametiasutuselt korrektset infot saada,” märkis Saar.

Ta jätkas, et saaks aru, kui tegemist oleks õnnetuse või looduskatastroofiga, kuid plaanipärastest töödest peaks üks suur firma suutma siiski korrektselt teatada.
Eesti Energia Jaotusvõrk OÜ juhtivspetsialist Villord Laul ütles Oma Saarele, et 4. detsembri voolukatkestusega ei olnud nõus kohalik tarbijate ühistu pood, kellele passis paremini just 8. kuupäev.

“Teine variant on tõsta voolukatkestus 12. detsembri peale,” sõnas Laul, kelle sõnul Eesti Energia otsib lahendusi, kuidas teha plaanipäraseid töid kõige valutumalt.
“Praegu (eile kell 15.40 – toim) ei ole meil ka endal päris kindlat vastust,” ütles Villord Laul, lisades, et on olukorrast teadlik ja loodab, et probleemile leitakse lahendus.
“Vajadusel saame koolile viia ka elektrigeneraatori, et kool uksi sulgema ei peaks,” lubas juhtivspetsialist.

Katkestuse tagasikeeramine oleks Laulu hinnangul väga keerukas, täpselt samuti, nagu on keerukas saada kokkuleppele kõikide katkestuse piirkonda jäävate inimestega – ühele ei sobi üks, teisele teine variant.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)