Nooruke Rondo esines Kuressaare raekojas lastele

Esmaspäeva õhtupoolikul toimunud avakontserdiga juhatas Kuressaare muusikakooli vanamuusikaansambli Rondo noorem koosseis sisse tänavuse advendiaja kontserdisarja raekojas. Rondo kolmepäevase esinemiste sarja viimane kontsert toimub täna.

“Tegemist on heategevusliku sisuga ettevõtmisega linna, Kuressaare Kultuurivara ja esinejate koostöös, märksõnaks “lastelt lastele”,” ütles ürituse eestvedaja Irene Valge Kuressaare linnavolikogust.

Ta lisas, et raekoda külastades saavad koolieelikud ja algklassilapsed kuulata pea omaealiste noorte muusikute pillimängu, neile jagatakse vanade pillide kohta huvitavaid selgitusi ja õpetatakse keskaegset tantsu.

“Tahaks päris väikestele näidata, kui ilus koht (raekoda – toim) on siin linnas olemas,” ütles Rondo juhendaja Tiiu Maripuu, kelle noored õpilased oma pikkades renessansilikes kleitides sobivad suurepäraselt ajaloohõngulisse raekotta ilmestama jõulueelset aega.
Rondo nooremas koosseisus esinesid Kati Räim, Kristiina Pilden, Karoliina Pilden, Carolina Rahnel, Anna-Maria Lest ja Merlin Sepp. Kontsertmeister oli Heldi Vahter.

Kolmveerand-tunnise kontsertkava lõpetas ühine tantsuring. Irene Valge ütles, et kuna istekohtade nappuse tõttu ei saanud tänavust kontserti kuulama kutsuda õpilasi kõigist koolidest, siis jätkatakse usutavasti tuleval aastal. Järgmisel nädalal astub raekojas üles muusikakooli keelpilliansambel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)