Randvere meistrimehed tegid seljavenituspingi (3)

Randvere meistrimehed tegid seljavenituspingi

DEMONSTRATSIOON: Meister Ahti Põder näitab ise ette, mismoodi see selja venitamine seljavenituspingil käib.
Foto: Peeter Kukk

Randveres tegutsev OÜ Sakadak on valmis teinud esimese seljavenituspingi, mille idee ja teostus pärineb Eesti Televisiooni saatest “Pealtnägija”.

Saates rääkis omaleiutatud ja iseenese peal ära proovitud ravipingist vanavarakaupmees Arvo Raasuke. Tema oli sellist pinki näinud unes ja pärast seda tegi mees pingi valmis. Paari nädala pärast oli kaua aega kestnud seljavalu väiksem ja mõne aja pärast sujuvalt sootuks kadunud.

Kolmapäeval demonstreeris seljavenituspinki Sakadaki ruumides selle valmis meisterdanud Ahti Põder. Ega seal midagi keerukat olegi: umbes 2.40 m pikk ilusasti lihvitud männilaud, mis sätitud teatud kaldesse (kallet saab reguleerida). Jalad fikseeritud ja nii sa seal siis ripud.
Ahti ise on asja ära proovinud ja ütles, et idee töötab. “Mul oli selg haige, rippusin sellel ca 5 minutit ja sain valust lahti. Põhiline on see, et laualt tuleb pärast venitust ennast hästi rahulikult ja ettevaatlikult maha libistada,” rõhutas mees, kel uus pink juba valmimas.

Massöörid ja tohtrid, kellelt Oma Saar venituspingi kohta kommentaari küsis, ei soovinud oma nime all otseselt kommenteerida.
Küll aga arvati, et teatud juhtudel on sellisest seljavenituspingist kasu küll, kuid sealjuures peab arvestama, et seljahädasid on mitut liiki ja mõne puhul on taoline venitus lausa vastunäidustatud. “Seega, enne kui soetate enesele seljavenituspingi, konsulteerige perearstiga,” oli spetsialistide sõnum.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 402 korda, sh täna 1)