Põgenikud varastasid arestimajas kaineri kliendi raha (täpsustatud) (4)

Eilne Postimees avalikustas, et novembri algul Kuressaare arestimajast põgenemise eel varastasid sarivargad Margus Ruus ja Robert Nautras arestimaja kainestuskambris peatäit välja maganud mehelt ligi 11 000 krooni.

Erakordne vargus sai Postimehe andmeil toimuda seetõttu, et arestimaja valvur teatas kainenema toodud mehele valju häälega, kui palju raha temalt hoiule võeti.
Oma Saar on varem kirjutanud, et kevadest saadik Kuressaare arestimajas istunud Ruus ja Nautras plaanisid põgenemist juba suvel. Kuid Postimehe hinnangul sai just suurest rahasummast kuulmine põgenemise lõplikuks ajendiks.

Politsei peab kannatanule kahju hüvitama juhul, kui distsiplinaarjuurdluse tulemusena selgub, et arestimaja valvur hoiustas raha eeskirjade vastaselt.
Ruus ja Nautras tabati neli päeva pärast põgenemist Laimjala vallast. Tabamise päeva hommikul olid nad Laimjala poest ostnud 1500 krooni eest toiduaineid ja suitsu.

Täpsustus:

Lõiku “Politsei peab kannatanule kahju hüvitama juhul, kui distsiplinaarjuurdluse tulemusena selgub, et arestimaja valvur hoiustas raha eeskirjade vastaselt.” sattus toimetamisel viga. Õige on “”Politseile peab valvur kahju hüvitama juhul, kui distsiplinaarjuurdluse tulemusena selgub, et arestimaja valvur hoiustas raha eeskirjade vastaselt.”

Täname tähelepanelikke kommentaatoreid.

Oma Saar

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)