FC Kuressaare annab noorteraha võlgade katteks (9)

FC Kuressaare annab noorteraha võlgade katteks

KOLLANE KAART: Võlgnevuste eest tasaarveldab FC Kuressaare osaliselt pearahaga, kuid transporditeenuste osutajad näitavad klubile kollast kaarti, välistatud pole inkassofirma palkamine.
Foto: Raul Vinni

Maakonna suurimal jalgpalliklubil FC Kuressaare on jälle pahandusi maksmata arvetega, mida on kogusummas ligi pool miljonit krooni. Raha on saamata jäänud transpordiettevõtetel ja ka Kuressaare spordikeskusel.

Kuressaare spordikeskusele ollakse võlgu 36 000 krooni. Nüüd on klubi teinud ettepaneku, et sellest summast 21 000 kr võetaks noortetööks mõeldud linnapoolse pearaha aasta viimasest jaotusest. Säärase võimaluse näeb ette ka pearaha kasutamise leping.

Kuid ka pärast 21 000 krooni maksmist jääb jalgpalliklubi spordikeskusele veel võlgu 15 000. Igal juhul on selline käitumine pretsedenditu. Seda enam, et FC Kuressaare on linnalt suurima pearaha saaja.

Ei võta enam telefonigi

Kuressaare spordikeskus on seetõttu veidi paremas olukorras, kuna neil on vähemalt midagi kuskilt kinni pidada. Seevastu klubile transporditeenust osutanud ettevõtjad peavad lootma vaid sellele, et äkki klubi suvatseb neile raha ära maksta.

Oma Saare andmetel on FC Kuressaare transporditeenuste eest võlgu kokku ligi pool miljonit. Need summad on aga siiski FC Flora kukil, kuna arveldamine käib läbi FC Kuressaare emaklubi. Suurim võlg ühele ettevõtjale küünib ligi 350 000 kroonini.
Ettevõtjate palved raha ära maksta on seni mõjunud kui hane selga vesi.

Margus Mölder Arensburgi Reisidest rääkis, et on kümneid ja kümneid kordi püüdnud oma raha kätte saada, ent tulutult. Nii Mölder kui ka mitu teist võlausaldajat märkisid, et kui eelmisel korral, rohkem kui aasta tagasi võlgade teema ajakirjanduses üles võeti, said toonased võlad kas osaliselt või täielikult ära makstud. Nüüd ei võeta Mölderi sõnul enam isegi telefoni vastu.

“Nad ei luba ka enam, põgenevad eest ära,” ütles Mölder, lausudes, et varsti ei jäägi enam muud üle, kui tuleb pöörduda kas inkassofirma või kohtu poole. Margus Mölder lisas, et jalgpallitegelased võiksid endast vähemalt märku anda ja proovida lahendust leida, seegi oleks parem kui mitte midagi.

Kritiseerida on lihtne

FC Kuressaare pressiesindaja Miko Pupart tõdes, et võlgnevusi tõepoolest on, ja sõnas, et jalgpalliklubi ülalpidamine ei ole lihtne ettevõtmine, oluliselt lihtsam on seda ettevõtmist kritiseerida.

“Eriti keeruline on olukord just Saaremaa klubi jaoks, kuna linna toetused ja lapsevanemate treeningutasu ei kata ligilähedaselt isegi mitte transpordikulusid sõitmaks Eesti meistrivõistlustele,” rääkis Pupart, lisades, et Eesti meistrisarja erinevatel tasemetel osaleti möödunud hooajal koguni 9 klubiga ning seega on FC Kuressaarel väga raske olukorda kriitiliselt suhtuda.

“Samas on selge, et varem või hiljem arved tasutakse, midagi tegemata pole jäänud ega jää ka edaspidi,” oli Pupart kindel ning tõi näite, et samal ajal, kui ollakse võlgu, on ka FC Floral endal saamata 7 miljonit krooni.


Kes korraldab meistrivõistlused?

Lisaks rahalistele küsimustele peab FC Kuressaare vaeva nägema ka maakonna sisejalgpalli meistrivõistluste korraldamisega. Olgugi, et klubi on võistlustele registreerimist juba alustanud, ei ole Saaremaa spordiliit neile korraldamisõigust andnud.

Nimelt on maakonna teine klubi SaareMaa JK aaMeraaS samuti avaldanud soovi meistrivõistlused korraldada. Suvised meistrivõistlused korraldas just aaMeraaS. Kahe klubi läbisaamine pole eriti hea, seda näitas ka see, et FC Kuressaare juhid keelasid klubi mängijatel konkureeriva klubi korraldatavatel võistlustel osalemise.

Lõpliku otsuse korraldusõiguse üle peaks tegema esmaspäeval kokku tulev Saaremaa spordiliidu juhatus. Maakondlikul spordiliidul on spordiseaduse järgi ainsana õigus välja anda maakonna meistritiitleid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)