Segarahvatantsurühm Pihlakas – särades läbi elu

Segarahvatantsurühm Pihlakas – särades läbi elu

PIHLAKAS TÄHISTAB JUUBELIT: I rida vasakult Marje Haller, Aave Lember, rühmavanem Helju Ansperi, juhendaja Virve Kaiste, Aime Rahnel, Riida Kask, Piret Räim, Edvi Mõisaäär, Saima Mänd. II rida vasakult Paul Tivik, Vello Aru, Peedu Kaljulaid, Hanno Kask, Jaanus Mihkelson, Arvi Vessik.
Foto: Peeter Kukk

Kuressaare tantsuveteranide rühm Pihlakas ootab kõiki oma 10. juubelikontserdile, mis toimub 4. detsembril kell 19 Kuressaare kultuurikeskuses. Näha saab rühma lemmiktantse ja aastate jooksul õpitut.

“Alustasime kuue paariga. On olnud mõõnasid, aga praegu on nimekirjas 15 tantsijat,” rääkis tantsurühma kroonikakirjutaja Aave Lember, lisades, et üldse on nimekirjast läbi käinud 22 tantsijat, kellest kaks on maisest elust jäädavalt lahkunud. Praegu on vanim tantsija rühmas 77-aastane.

Tantsurühma juhendaja on algusest peale olnud Virve Kaiste ja rühmavanem Helju Ansperi. Esimest korda saadi kokku 8. oktoobril 1999 ning esmakordselt esineti 17. detsembril 1999 Kaarma pensionäride peol. “29. novembril tegi tantsija Marje Haller meile ettepaneku nimeks võtta Pihlakas. Hea auraga nimi meeldis meile kõigile. Võtsime natuke mõtlemisaega ja esimest korda esinesime selle nime all 29. jaanuaril 2000 Tornimäel rahvamuusikapäeval,” meenutas Aave Lember.

Kokku saab tantsurühm kord nädalas. “Meie moto on “Särades läbi elu”,” lausus juhendaja Virve Kaiste. “Seltsielu on väga tähtis ja kollektiiv on meil väga sõbralik,” kinnitasid tantsijad üheskoos.
III kategooria rahvatantsurühm on korduvalt esinenud spaades, kohalikel laulu- ja tantsupidudel, suviti Veski trahteris, jaanituledel, merepäevadel, samuti kultuurikeskuse üritustel. Neli aastat on augustikuus käidud Pahila külas Allika talus tantsulaagris. Repertuaaris on olnud peaaegu 50 tantsu, viimased õpitud on “Merepidu”, “Meremeeste valss”, “Kalamehe jutt”, “Kalamees” ja Tuljak.

Püsivamad sõprussuhted on rühmal Aste Antsakatega. 12. juunil 2008 sõlmis tantsurühm sõpruse Tartu Tiigi seltsimaja 60-aastase segarahvatantsurühmaga Kusta ning koos ühe Rootsi tantsurühmaga esineti aastaid tagasi Õlletoobril.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 186 korda, sh täna 1)