Linna võimuliit avaldas eile oma plaanid neljaks aastaks (17)

Linna võimuliit avaldas eile oma plaanid neljaks aastaks

KOKKU LEPITUD: Allkirja andsid Urve Tiidus (RE), Jaanis Prii (SDE) ja Argo Kirss (IRL).
Foto: Peeter Kukk

Järgmise nelja aasta tegevuskavale allakirjutanud Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu esindajad tõdesid, et kava on täielikult elluviidav vaid linnaeelarve kasvu tingimustes. Samas märgiti, et nende peamine ülesanne on linna tulusid kasvatada.

Urve Tiiduse, Jaanis Prii ja Argo Kirsi allkirja kandev dokument koosneb 82 punktist (loe täismahus omasaar.ee). Kõik allakirjutanud tõdesid, et vaidlemist oli ja programmi sai sisse kirjutatud ka asju, mis varem on tekitanud mõningaid omavahelisi lahkhelisid.

Nii näiteks seisab koalitsiooni programmis, et haridust rahastatakse edaspidi, rakendades riiklikku rahastamismudelit. Olgugi et IRL-i kuuluvad koolidirektorid on sellele varem üsna tugevat vastuseisu avaldanud.
Allkirjastatud dokumendis märgitakse ka, et otstarbekaks peetud toetused säilitatakse linnaeelarve võimaluste piires senisel tasemel. Kuressaare linn avaldab ka toetust haldusreformile ja on valmis ühinemisläbirääkimisteks kõikide maakonna omavalitsustega.

Koalitsiooni hakkab vedama koalitsiooninõukogu koosseisus Toivo Alt, Erik Keerberg, Urve Tiidus, Toomas Takkis, Mart Tamm ja Argo Kirss.
Linnavolikogu järgmisel istungil eesootava linnapea ja linnavalitsuse kinnitamise kohta ütles linnapeakandidaat Urve Tiidus, et ta ei tahaks veel siiski abilinnapeade kandidaatide nimesid avalikustada. Samas tunnistas ta, et ajakirjandusest läbi käinud nimed on üsna tõsiselt võetavad.

Oma Saare andmetel kandideerivad nendele kohtadele Argo Kirss, Piret Pihel ja Kalle Koov. IRL-le kuuluva linnavalitsuse arenguosakonna juhi kandidaadi osas ei olevat IRL-i kohalik juhatus veel isikulist otsust teinud.

Vaata PDF-faili tegevuskavast siit!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)