Koorid laulsid Orissaares

Koorid laulsid Orissaares

ORISSAARE KULTUURIMAJAS KÕLAS KOORILAUL: Kooride ees on dirigeerimas Anne Kann.
Foto: Ivika Laanet

Laupäeva pealelõunal kogunes Orissaare kultuurimajja ligi paarsada koorilauljat, et iga-aastase traditsioonilise koosolemise ajal õppida kevadel Kaarma maalinnal toimuva Saare maakonna 49. laulupeo “Hoiame kokku” repertuaari. Kevadise peo üldjuht on Veikko Lehto.

Maikuus toimuva laulupeo “Hoiame kokku” algul “Ühe krooni peoks” ristinud Kaarma valla kultuurijuht Rein Orn ise kahjuks sündmusel osaleda ei saanud, kuid edastas oma tervitused kooridele video vahendusel. Laulupeo nimi rõhutab kokkuhoidmist rahaasjades ja väärtustab piduliste õlatunnet, lubades toimetamist iga osaleja sisetunde järgi.

Kooripäeva koolitusel õpiti mentor Anne Kannu käe all Rein Rannapi pala “Rahu”, üheskoos lauldi läbi ka Albert Uustulndi “Saaremaa lipulaul”, Gustav Ernesaksa “Mu isamaa” ja Ülo Vinteri “Laul Põhjamaast”.
Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste ütles, et päev läks korraldajate arvates väga hästi korda ning avaldas lootust, et sama arvavad kõik külalised. Kultuurimajas kontserdi andnud Estonia Kuninglik Kvintett kutsuti Viljaste sõnul esinema Villu Veski soovitusel. “Tundes Villut juba pikki aastaid, tean, et ei ole põhjust tema maitses kahelda. Tahtsime esinema just kas ansamblit või koori ja arvan, et valik oli õige,” lausus Viljaste.

Laimjala rahvamaja juhataja Mae Nõu ütles, et neilgi on plaan kohalik laulukoor taaselustada. “Laimjalas on omal ajal koor edukalt tegutsenud, seda rahvamaja algusaastatel. Laulupidudelgi on meie koor käinud,” rääkis ta. “Eks mul on ammu see mõte olnud, et igas rahvamajas peaks kindlasti olema üks lauluansambel. Ja kui oleks ka koor, oleks see juba väga suur asi. Eriti meie väikese valla jaoks,” rääkis Nõu.

Koorilaulupäeva juhtis Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär, kes on ka samal päeval oma 25. tegevusaastat tähistanud segakoori Horele president. Üritusele pani punkti Mihkel Mereääre pilli järgi tantsimine. “Iseenesest on selline kena ja soe traditsioon, et koorid üks kord aastas novembris kokku saavad, näevad üksteist ja saavad mõõtu võtta,” ütles Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember, lisades, et tore on ka kooride rändamine mööda maakonna kultuurimaju. Möödunud aastal toimus koorilaulupäev Sandlas ja tuleval aastal minnakse Sõmerale.

Seekordsel koorilaulupäeval osales Saare maakonna 19 täiskasvanute koorist 14: Orissaare segakoor Horele (dirigent Anne Kann), EELK Kuressaare Laurentiuse koguduse segakoor Sauer (Ester Soe ja Rita Naaber), Karja segakoor (Tiina Oks), Valjala segakoor Waldia (Õie Pärtel), Muhu segakoor (Leena Peegel), Kaarma segakoor Karmele (Sirje Torn), naiskoor Ätsed (Marika Mets), Salme külakoor (Anita Kangur), kammerkoor Eysysla (Veikko Lehto), Saaremaa meeskoor SÜM (Mari Ausmees, Marika Mets), Pihtla naiskoor (Marika Mets), segakoor Lyra (Pilvi Karu), kammerkoor Helin (Mai Rand), Kärla külakoor (Anita Kangur). 

Ivika Laanet, Elina Kalm

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 55 korda, sh täna 1)