Juhtkiri: Hea, kui tööd on

Juhtkiri: Hea, kui tööd on

 

Masu, täpe, pupu või kuidas iganes meie olukorda kutsutakse, on vähemalt ühe teadmise tagasi toonud. Selle, et töö olemasolu on väärtus omaette.

Mõni aeg tagasi oli töötukassa seinal vabu töökohti kirjas rohkem kui kunagi enne. Inimesed olid siis valivad. Iga töö ei kõlvanud. See ei käinud vaid kraavihalli ameti kohta. Piltlikult öeldes kirtsutati nina pea iga töö peale. Pole ju iga amet unistuste töö.

Saaremaa lihatööstuse pakutavatele töökohtadele soovijate hulk ja järjekorrad töötukassades näitavad, et inimesed on olukorra ümber hinnanud. Ainuüksi see, et välja on ilmunud juba ammusest folkloorist tuttavad sugulaste ämmad ja mammad ja vanad sõbrad, näitab, kui väga on inimestel tööd vaja.

Jääb vaid loota, et inimesed, kes hädasti tööd vajavad, saavad aru ka sellest, et tööl läheb hästi vaid siis, kui seda korralikult tehakse. Ämmad ja mammad sinu eest tööd ära ei tee.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)